Nevio Marasović: Film Goran u kinima

Radnja Gorana odvija se u snježnoj idili Gorskog kotara, a priča je to o životu i posljedicama koje naši postupci mogu imati. Ovaj će se dugometražni igrani film od 22. prosinca prikazivati u kinima diljem Hrvatske.film-goran-natasa-janjic-i-franjo-dijakScenarij za ovu psihološku dramu potpisuje norveški scenarist i književnik Gjermund Gisvold, koji je zajedno s redateljem Nevijem Marasovićem stvorio jedinstvenu radnju, gdje snijegom zameten Gorski kotar ima presudnu važnost za radnju filma, kao i za sam razvoj karaktera likova. U glavnim se ulogama pojavljuju Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec i Filip Križan.

‘Dok sam pisao ovaj scenarij s Gjermundom Gisvoldom, imao sam jasnu viziju – želim napraviti čistokrvnu skandinavsku dramu koja će ujedno savršeno funkcionirati i kao hrvatski film s hrvatskim glumcima. Ukratko, udružili smo kreativne snage iz naših različitih poneblja i mentaliteta, izdvojili najbolje od oba svijeta kako bi dobili jedan novi, jedinstveni filmski svijet, u kojem ti elementi skladno nadopunjuju jedan drugog. I čvrsto vjerujem da smo u tome uspjeli; da smo uspjeli stvoriti hrvatski film sa snažnim dramaturškim skandinavskim pečatom’, izjavio je Nevio Marasović, redatelj filma.

Direktor fotografije je Damir Kudin, za scenografiju su bili zaduženi Petra Poslek i Iva Rodić, kostimografkinja je bila Katja Šunjić Kudin, montažer Marko Ferković, za zvuk je bio odgovoran Damir Rončević, za masku Sanja Hrstić Kuterovac dok glazbu potpisuju Alen i Nenad Sinkauz.

‘Goran’ je svjetsku premijeru imao na Fantasia International Film festivalu u Montrealu, gdje je Franjo Dijak osvojio nagradu Cheval Noir za najboljeg glumca. Film je nastao u produkciji Antitalenta, za distribuciju je zadužen Blitz, a postoprodukcija filma realizirana je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

HAVC

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,