Nije smiješno: NE govoru mržnje na internetu!

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je 23. veljače Poziv za mlade blogere u kampanji za sprječavanje govora mržnje na internetu.Nije smiješnoPrijave su bile zaključene 18. ožujka, a rezultat poziva je grupa od sedmero mladih ljudi različite dobi, različitog obrazovanja i iskustva, no s jednom zajedničkom željom: smanjiti razinu govora mržnje u Hrvatskoj (a možda i šire!).

Nastavno tome, nametnuo se i cilj kampanje: educirati javnost o govoru mržnje i njenim štetnim posljedicama, smanjiti razinu govora mržnje te širiti pozitivan stav, a kampanja je dobila i službeni naziv ‘Nije smiješno’. Iako je kampanja početnim dogovorima i sastancima, doduše sakrivena od očiju javnosti, započela u svibnju, odlučeno je da službeni početak kampanje bude 21. rujna što je ujedno i Međunarodni dan mira.

Ciljana skupina su?

Premda će se pretežno odvijati putem interneta, a pomoć pri širenju glasa o njoj bit će blogeri koji će ju popularizirati kroz svoje blogove ili ostale uobičajene metode njihovog djelovanja, kampanja će uključivati i druge metode, kao što su radionice u školama ili pomoć guerilla marketinga. U kampanji će indirektno sudjelovati i organizacije civilnog društva s ciljem povećavanje uspješnosti same kampanje.

Nadaju se da će ova kampanja objasniti što to NIJE smiješno i ZAŠTO nije smiješno.

Tagged: , , , , , , , ,