Nikolina Knežević: Izložba inspirirana britanskim slasticama

U zagrebačkoj galeriji Pikto otvorena je pop up izložba ‘British desserts’ akademske umjetnice Nikoline Knežević, koja je publici pripremila nevjerojatan doživljaj engleske čajanke.Posjetitelji su mogli uživati u potpunom zvučnom, mirisnom, okusnom i vizualnom iskustvu inspiriranom britanskim slasticama. Na izložbi je predstavljen posve novi ciklus minijatura Nikoline Knežević koje interpretiraju 13 engleskih slastica i svaki rad je popraćen i rukom napisanim receptom. Uz likovne radove posjetitelji su mogli kušati prave engleske slastice, te popiti šalicu engleskog čaja u elegantnim porculanskim šalicama cvjetnog uzorka.

Sonja Švec Španjol, Nela Simić i Nikolina Knežević

Pozivu na otvorenje se odazvao velik broj ljudi, a izložbu su službeno otvorile voditeljica galerije Pikto, Nela Simić, kustosica izložbe Sonja Švec Španjol i umjetnica Nikolina Knežević, koja je pozvala posjetitelje da se počaste pripravljenim slasticama te se zahvalila obitelji, prijateljima i suradnicima koji su joj pomogli u organizaciji ove kompleksne i slojevite izložbe.

Nikolina Peruško zaslužna je za sve vrlo lijepo dekorirane i ukusne slastice, dok je Nikolinin kolega i prijatelj Duje Medić u ulozi batlera posluživao engleski čaj.

S. Š.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,