Noć knjige u CeKaTe-u

Manifestacija Noć knjige i ove je godine privukla velik broj sudionika i građana.Tajana Obradović, Romina Bengez i Suzana Bosnić MajcenićUdruga za promicanje čitanja i hrvatske književnosti Nova stranica Zagreb nakon prošlogodišnjeg gostovanja u Domu za odgoj mladih, ove je godine književnost, naviku čitanja i potrebu za pisanim izražavanjem prezentirala zanimljivim, veselim i edukativnim programom u Centru za kulturu Trešnjevka.

Program je započeo edukativno-kreativnom radionicom za najmlađe, tematski vezanom uz stotu obljetnicu objavljivanja ‘Priče iz davnina’ Ivane Brlić Mažuranić, a koju je osmislila i na oduševljenje djece vodila dizajnerica Petra Bilić Križan. Posjetitelje je šarmantno vodio Neven Ciganović, prepustivši voditeljsku palicu književnici Suzani Bosnić Majcenić u trenucima predstavljanja polaznika i radionice kratke priče koju Udruga Nova stranica Zagreb održava u tromjesečnim ciklusima.

Neven Ciganović, Suzana Bosnić MajcenićPosjetitelji su bili jednoglasni u ocjeni kako neki od polaznika mogu stati uz bok afirmiranim hrvatskim književnicima i/ili blogerima. A kako to rade afirmirani književnici, u centralnom je dijelu programa prezentirao glumac Jakov Zovko iz KNAP-a interpretacijom soneta Williama Shakespearea, a u zasebnom, autori nakladničke kuće Funditus.

Za ležeran i zabavan ton događanja bio je zadužen gitaristički duo Dinamit duo iz Zaprešića koji je uzbibao publiku te tombola u kojoj su, uz prigodni domjenak, u cilju afirmiranja hrvatske književnosti, posjetiteljima poklonjene knjige hrvatskih autora.

R. B.

Tagged: , , , , , , , ,