Nova televizijska emisija PopRock.hr

Od ponedjeljka, 29. svibnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) gledatelji mogu pratiti novu emisiju o hrvatskoj glazbi ‘PopRock.hr’. Svakoga radnog dana s početkom u 19.10 emisija će donositi razgovore s brojnim autorima i izvođačima hrvatske glazbe, a gledatelji će dobivati informacije o novim koncertima, spotovima, autorima novih pjesama te steći dojam kako izgleda jedan dan u životu naših glazbenika. Voditelji su Nina Slišković i Ermin Preljević, koji iza sebe imaju više od pet godina radijskoga iskustva.Ninu Slišković, rođenu Splićanku, u Zagreb su doveli fakultet i posao. ‘Uživam raditi na emisiji PopRock.hr. Ne znam sviđa li mi se više scenografija koja je promišljena i savršena do zadnje pojedinosti, opušteni ugođaj s gostima ispred kamera ili cijela ekipa koja stoji iza kamera. Na kraju se nadam da će i gledatelji prepoznati polet, rad i trud cijeloga tima te da će uživati svaku večer s nama’, izjavila je Nina Slišković.

Ermin Preljević zagrebački je dečko koji u slobodno vrijeme piše scenarije za predstave i igra košarku. Kako mu je glazba ono što najviše voli u životu, ‘PopRock.hr’ je prilika da ljubav prenese i na gledatelje. ‘S obzirom na to da je ovo moje prvo televizijsko iskustvo, stvarno mi se posrećilo s ekipom koja radi na ovome projektu jer su toliko dobri i genijalni da uspiju izvući stvar kad god ja zapnem negdje. Mi smo zbilja svi kliknuli i uživamo na svakome snimanju! Gosti su u emisiji također odlično prihvatili tu energiju i nadam se da ćemo barem dio te pozitive i toga gušta uspjeti prenijeti i našim gledateljima, pa da će njima biti užitak gledati ‘PopRock.hr’ kao što je nama užitak snimati’, izjavio je Ermin Preljević.

Prvi tjedan emitiranja ‘PopRock.hr’ donosi razgovor s Miletom Kekinom i neobjavljeni spot za pjesmu ‘Reno 4’. Remi iz Elementala predstavit će svoj veliki projekt koji priprema najesen, a provjerit će i koliko je Luce slična Adele. Gledatelji će imati prigodu osvojiti festivalski paket za Ferragosto Jam 10 u Orahovici gdje će Luce moći čuti i uživo. U emisiji će gostovati i ljubavno-glazbeni par Eni i Vjeko, a u prvome tjednu emitiranja predstavit će se i Marko Tolja.

Emisija je novi projekt Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza, nastala u cilju promicanja hrvatske glazbe i hrvatskih autora u realizaciji kreativnog tima Izvan fokusa.

‘Energija koju smo svi uložili u stvaranje novoga koncepta i proizvoda vidi se u svakome kadru, a vjerujem da će i gledatelji prepoznati naš trud te više vrednovati hrvatsku glazbu’, izjavio je urednik i izvršni producent emisije ‘PopRock.hr’, Bojan Gazibara. ‘Jedna je ovakva emisija velik izazov, prije svega zbog kratkoga roka za početak prvoga snimanja, ali je istodobno i veliki užitak. Užitak je s jedne strane promicati hrvatske autore i izvođače, a s druge pružiti prigodu mladim audiovizualnim umjetnicima koji proizvode emisiju’, dodao je urednik i producent Filip Trezner.

‘Iznimno nam je drago što je Hrvatska radiotelevizija i ovaj put podržala jedan glazbeni projekt kojim će se povećati prisutnost domaće glazbe na državnoj razini te promicati stvaralaštvo i aktivnosti domaćih autora i izvođača’, izjavila je urednica Ivana Martinac.

U. N.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,