Novalja: Predstave u Vrtovima lunjskih maslina

U Novalji na otoku Pagu već 15. godinu za redom otvoren je kazališni festival Novaljski trijatar.Ove sezone, zbog epidemioloških mjera, ali i prikladnog amfiteatra, sve predstave će se odigrati u Vrtovima lunjskih maslina. Sceni Gorica je pripala čast odigrati prvu predstavu, u okruženju tisućljetnih maslina, simboličnog naslova ‘Zov divljine’. Glumice Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Hana Hegedušić i Ines Bojanić nadahnuto su odigrale svoju hit predstavu i za to su nagrađene dugotrajnim pljeskom.

I ove godine je tradicionalno dodijeljena nagrada Kate Novaljka za najbolje glumačko ostvarenje iz prošlogodišnjeg programa Festivala. Prosudbena komisija, sastavljena od predstavnika vjernih gledatelja svih predstava, odlučila je dodijeliti nagradu, za petnaestogodišnje vođenje Trijatra, ali i za izvedbu naslovne uloge u predstavi ‘Dekorater’ glumcu Goranu Grgiću.

Ravnatelj Centra za kulturu Grada Novalje, Dražen Peranić, najavio je produženje Novaljskog trijatra kroz cijelu godinu u novom Kulturnom centru Gozdenica koji je trenutno u izgradnji. Unatoč svim poznatim otežavajućim okolnostima, Novaljci i njihovi gosti imat će i ove godine mogućnost uživati u kvalitetnim i zanimljivim predstavama iz cijele Hrvatske.

Koje će se predstave odigrati još na ovogodišnjem festivalu može se vidjeti na ovom linku.

C. K.Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,