Nove radionice u CeKaPe-u

Nije jesen – kad smo nekako najskloniji okušati se u nekom novom, zanimljivom hobiju. Nije toliko nedavno bila Nova godina – taman dovoljno daleko da zaboravimo da smo trebali biti ustrajni u odluci da ‘se sad zbilja okušamo u nečem novom’ (ili barem usavršimo?).CeKaPe-Dan otvorenih vrata-radionicaNije još proljeće – da nam sunce u lice viče: ‘A sad zbilja nemaš izlike da se trgneš!’ Ah, možda je sve to točno, ali u CeKaPe-u ne gledaju koje je godišnje doba i ionako ne drže do novogodišnjih odluka, već ih donose tijekom cijele godine. Zato vas baš sad pozivaju da podijelite s njima i njihovim sjajnim voditeljima svoje tekstove, napišete nove i možda baš ove godine objavite svoju prvu knjigu.

U četvrtak 10.3. očekivani je početak radionice Kratke priče s Miroslavom Mićanovićem, u pravo vrijeme da se stignete prijaviti na sve proljetne natječaje za kratke priče (a jeste vidjeli onaj za 500 €?).
Ovogodišnjem dobitniku Oscara za najbolji kratki film bio je to prvi film, što znači da je savršeno vrijeme za radionicu Scenarija za kratki film, a Tomislav Zajec vam čak pomogne i s pripremom oscarovskog svečanog govora (očekivani početak srijeda, 16.3.).

Za vaše Književne prijevode i ovaj je semestar, naravno, tu Tomislav Kuzmanović (ponedjeljak 14.3.), a do najbolje Književne kritike doći ćete s Jagnom Pogačnik (i to već u utorak 15.3.). Ako vam ljudi slučajno govore da prestanete biti toliko kritični, this is the place to be.

Radionicu English Writing Workshop (again, srijeda, 16.3.), na engleskom jeziku, nastavljamo s Ivom Tičić (nakon nje će biti puno lakše pisati oscarovski svečani govor).
S one strane pisanja (ne, nemojte se zabuniti, nije riječ o naslovu novog filma Zrinka Ogreste, iako je podjednako dobra stvar!) odvest će vas Tomica Šćavina (srijeda 16.3.).
Zorana Ferčeca će obožavati svi, i to zato jer vodi radionicu Proze – pogotovo idealnu za one koji u samom startu nisu zapravo sigurni u kojoj formi točno žele pisati, budući da obuhvaća različite prozne tekstove – od kratke priče do romana (očekuje se ponedjeljak 16.3.).
Radionica Bloga je u sigurnim rukama Aleksandre Starčević, a ono što bi vi mogli imati u rukama već 05/4 je – nagrada! Sedmodnevna Ljetna škola pisanja u Gorskom kotaru! #Woohoo Naravno, u slučaju da pobijedite u super blogerskom natječaju.
Blogerski natječaj:
Prijavite originalan naslov bloga na [email protected] do 25. ožujka, ukratko opišite temu kojom ćete se baviti na blogu (u CeKaPe-u vole čitati o zanimljivim temama – iznenadite ih!), navesti svoje ime i prezime te kontakt. I, da, morate biti 18+. I ne morate biti Grammar wunderkind, ali poželjna je osnovna jezična i internetska pismenost.
Rezultati natječaja do 5. travnja.
U pripremi su i novi programi, književne tribine, a dovest će i zanimljive goste. Svakako treba napomenuti da studenti/nezaposleni/umirovljenici imaju popuste i da se plaćati može u ratama.
Vrata CeKaPe-a su otvorena, čekaju vas svaki dan od 14 do 19 sati u Amruševoj 5 ili pišite na: [email protected]

CeKaPe / Foto: Tomislav Gamberožić

Tagged: , , ,