Novi album Metallice premijerno u CineStaru

‘Worldwide Listening Party’ globalna je premijera nadolazećeg 12. studijskog albuma Metallice ’72 Seasons’ u CineStaru.

Samo jednu noć, u četvrtak, 13. travnja, reproducirat će ’72 Seasons’ u cijelosti uz nevjerojatan surround zvuk, ekskluzivno za kino publiku širom svijeta – svaka nova pjesama sadržavat će vlastiti spot i ekskluzivni komentar benda. Rezultat će obožavateljima ponuditi nezaboravnu noć i iskustvo novog albuma prvi i u cijelosti uoči datuma izlaska 14. travnja.

Prethodila mu je novoobjavljena pjesma ‘Screaming Suicide’ i novi tekstualni spot te prvi singl ‘Lux Æterna’ — pozdravljen nakon izlaska 28. studenog 2022. kao “gromovit, vratoloman” (Billboard), “emocionalno pogađajući” (Rolling Stone) and “vatren” (USA Today) — ’72 Seasons’ bit će objavljen 14. travnja preko vlastite izdavačke kuće Blackened Recordings. Album je producirao Greg Fidelman s Jamesom Hetfieldom i Larsom Ulrichom, a traje više od 77 minuta, ’72 Seasons’ s 12 pjesama prva je cjelovita zbirka novog materijala Metallice od ‘Hardwired…To Self-Destruct’ iz 2016.

‘Ovo je monumentalna prilika za fanove Metallice da prvi čuju novi album. Oduševljeni smo što smo dio ovog povijesnog globalnog trenutka – ponovno povezujemo Metallicu s njihovim obožavateljima’, rekla je Kymberli Frueh iz Trafalgar izdavaštva.

Osnovana 1981. od strane pjevača/gitarista Jamesa Hetfielda i bubnjara Larsa Ulricha, Metallica je postala jedan od najutjecajnijih i najuspješnijih rock bendova u povijesti, prodavši gotovo 120 milijuna albuma diljem svijeta i generirajući više od 15 milijardi streamova, dok su svirali pred milijunima obožavatelja na svim sedam kontinenata. Nagrade i priznanja uključuju devet nagrada Grammy, višestruke MTV Video Music Awards i uvođenje u Rock & Roll Hall of Fame 2009. Godine 2017. Metallica je osnovala zakladu All Within My Hands kako bi uzvratila zajednici koja je podržala bend. Do danas su zajednički napori All Within My Hands prikupili gotovo 12 milijuna dolara – dajući 5,9 milijuna dolara u bespovratnim sredstvima za programe karijere i tehničkog obrazovanja i više od 3,3 milijuna dolara za pomoć u katastrofama.

Projekcije će se održati u Zagrebu u Kaptol Boutique Cinema i CineStar Avenue Mall te Rijeci i Osijeku.

K.Š. / Foto: promo


Metallica: Moth Into Flame (live)


Tagged: , , , , , , , ,