Novogodišnja čestitka klape s Novog Zelanda

Originalna glazbena video čestitka stigla je na adresu Narodnog radija!Klapa SamoanaRed klapske pjesme ‘Posljednja i prva ljubavi’, red kajkavske popevke ‘Suza za zagorske brege’ – video je kojim je ova neobična skupina glazbenika svim slušateljima Narodnog radija čestitala Novu 2014. godinu! Za sve je zaslužan svestrani glazbenik Goran Kačurov, bivši član ansambla Lado, koji se na novogodišnju noć u novozelandskom Aucklandu sjetio svojih prijatelja na Narodnom radiju.

‘Klapu Samoana čini skupina zaljubljenika u hrvatsku klapsku pjesmu i na svom repertoaru ima petnaestak dalmatinskih klapskih pjesama. Već su nastupali i u Hrvatskoj i velika im je želja doći ponovno. Ovim putem, uz pjesme koje su nam uistinu oplemenile život, svim slušateljima Narodnog radija želimo sve najbolje u Novoj godini! Puno ljubavi, sreće i naravo, najbolje domaće glazbe želi od srca klapa Samoana!’, izjavio je Goran Kačurov,  oditelj Folklornog ansambla Kralj Tomislav na Novom Zelandu.

Samoa je otočna država u Tihom oceanu, poznata po tome što je to prvo mjesto na svijetu gdje stiže Nova godina. Iako je kod nas tek 11 sati, kod njih je već ponoć i početak 2014. Klapa Samoana skupina je glazbenika koji uopće ne znaju govoriti hrvatski, ali znaju fenomenalno pjevati – na hrvatskom!

Folklorni ansambl Kralj Tomislav djeluje u sklopu Hrvatskog kulturnog društva Novi Zeland, a uključuje tamburaški orkestar, pjevački zbor, žensku vokalnu skupinu te tri folklorne skupine i broji preko stotinjak članova. Njihov voditelj Goran Kačunov bivši je član Lada, hrvatski branitelj makedonskog porijekla i vrsni glazbenik. Bio je voditelj zagrebačkih folklornih ansambala, vodio je orkestar ansambla Lado, a jedan je od pokretača koncertnih nastupa tog sjajnog orkestra. Nakon preseljenja na Novi Zeland nije se prestao baviti glazbom kao ni hrvatskim folklorom. U Aucklandu je za samo nekoliko godina povezao Maore s Hrvatima i Novozelanđanima, a dokazao je da i jedan Samoanac, mladi umjetnik klasične glazbene naobrazbe Christian Malietoa Brown, može izvrsno pjevati novoskladane klapske hrvatske pjesme s nacionalnim nabojem.

Novogodišnjim čestitkama glazbenih entuzijasta s Novog Zelanda priključuje se i cijela ekipa s Narodnog radija! Svim slušateljima žele sretnu i ispunjenu Novu 2014. godinu! A kako zvuče momci iz Aucklanda i što su poručili, pogledajte i poslušajte!

Narodni radio

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,