Nulta tolerancija na dosadu: Besplatne radionice za mlade

Što rade japanske strijele, bubnjar Zabranjenog pušenja, aikido majstori, zvukoterapeut i psihologica u prostoru bivšeg Paromlina?
Aikido radioniceAikido društvo Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom organizira besplatne radionice u trajanju 2-3 sata, za mlade od 15 do 29 godina u Kući aikida, Koturaška 1, od 28. do 30. prosinca, s dodatne dvije u siječnju. Cilj projekta je omogućiti mladima da tijekom praznika budu aktivni na zabavan i poučan način te besplatno sudjeluju u radionicama aikida, kyuda, bubnjanja, samopouzdanja i terapije zvukom. Aikido i kyudo su japanske vještine i dijelom standardnog repertoara Kuće aikida, dok će radionicu bubnjanja voditi Branko Trajkov iz Zabranjenog pušenja, a radionicu samopouzdanja psihologica Lovorka Brajković. Dodatnu radionicu u siječnju vodi Zoran Malin, a riječ je o zvučnoj kupki, odnosno terapiji zvukom gonga i drugih drevnih instrumenata.

100% besplatne i zabavne radionice
Aikido, 28.12. od 12 do 14 sati – japansko borilačko umijeće koje teži sjedinjenju uma i tijela i čijom primjenom u svakodnevnom životu izbjegavamo sukobe te pronalazimo mirna rješenja u svijetu nemira i konflikta.
Kyudo, 29.12. od 12 do 14 sati – samurajski put strpljenja, vještine i preciznosti, je japansko streličarstvo s poviješću dugom 1500 godina.
Sviranje bubnjeva, 30.12. od 12 do 15 sati – bubnjanje otpušta negativnost i pridonosi tjelesnoj spremnosti, a  radionicu vodi bubnjar grupe Zabranjeno pušenje, Branko Trajkov.
Radionica samopouzdanja, 30.12. od 15 do 17 sati – kao i druge vještine, samopouzdanje se može naučiti te time znatno poboljšati kvalitetu života.

Dodatne radionice
Aikido, 9.1. od 12 do 14 sati
Zvučna kupka, u siječnju po dogovoru – koncert gonga i drevnih instrumenata koji je svojevrsna meditacija i terapija zvukom. Voditelj: Zoran Malin.

Pozivaju se zainteresirani da se okušaju u ovim zanimljivim i nesvakidašnjim, edukativnim i praktičnim radionicama te svoj dolazak najave na 091 5123 149 ili [email protected]

Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine, a od 2013. djeluje u prostoru obnovljenog Paromlina koje ponosno naziva Kućom aikida. Osim aikida za djecu i odrasle, Kuća nudi brojne druge sadržaje poput joge, tai chija, kyuda, kontemplacije i kettlebell treninga. Osnovna ideja koja prožima Kuću aikida jest širiti nenasilje u fizičkom svijetu, kako prema sebi, tako i prema drugima te omogućiti kvalitetnije življenje svim pojedincima kroz korištenje neograničenih potencijala uma i tijela.

A. T.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,