Obnova kompleksa čuvaonica i radionica HNK

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Kamgrad, započelo je izvođenje građevinskih i završnih radova na obnovi i ojačanju nosive konstrukcije na zgradama kompleksa čuvaonica i radionica na adresi Božidara Adžije 7a.
Kompleks se sastoji od depoa, spremišta i radionica i oštećen je u potresu, pa su se poslovi odvijali u privremenim radionicama. Prema ugovoru, obnova radionica i spremišta izvodit će se uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije.

‘Prva faza projekta koja uključuje konstrukcijsku obnovu spremišta i radionica prema planu treba završiti do kraja lipnja ove godine. No i s privremenim radionicama koje su do sada imale smanjen kapacitet proizvodnje, kvaliteta rada nije bila upitna što posebice zahvaljujem kolegama zaposlenim u odjelu scenske proizvodnje. Nakon završetka ove faze projekta, odnosno konstrukcijske obnove postojećih zgrada, uslijedit će druga faza, koja uključuje izgradnju nove scene’, rekla je intendantica zagrebačkog HNK , Iva Hraste Sočo.

I. S. / Foto: Mara Bratoš


Tagged: , , , , , , , , ,