Odbor regija u oblikovanju EU zakonodavstava

U Europskom domu u Zagrebu (dvorana Strasbourg) danas (srijeda 18. prosinca u 18 sati), održat će se predstavljanje knjige Majde Rubić ‘Odbor regija u oblikovanju EU zakonodavstava’ u izdanju Naklade Jesenski i Turk i Udruge gradova.
Majda Rubić-EU zakonodavstvaUz autoricu ,na promociji sudjeluju prof. dr. sc Hana Horak, Ekonomski fakultet Zagreb, dr. sc. Sanja Maleković, IRMO Zagreb i Goran Batina, urednik, koji je i moderator.

Tematika koju obrađuje knjiga Majde Rubić vrlo je aktualna, a članstvo Hrvatske u EU dodatno naglašava značnost i bitište predmeta. Uloga Odbora regija kao savjetodavnog i političkog partnera Europske komisije, vezana je i za novu regijsku (kohezijsku)  politiku EU, usmjerenu na probleme konkurentnosti, širenja djelokruga regijskih i lokalnih vlasti i višerazinsko odlučivanje. Zapravo knjiga bi trebala biti prihvatljivo primljena među gradovima i donijeti će mnogo toga spoznajno novoga, kako gradovima i lokalnim tijelima, tako i čitateljima. Stoga svojim dolaskom i sudjelovanjem uveličajte predstavljanje ove knjige, upoznajte autroricu i predstavljače, koji zaista očekuju dinamičnu raspravu  predočavanja i razgovorljive susrete s posjetiteljima.

I. R.

Tagged: , , , , , , , , , ,