Odgovor na ledeni izazov: Knjiga o borbi protiv ALS-a

Ovih je dana globalna akcija ‘ledenog izazova’ okupila sportaše, umjetnike, političare i javne ličnosti u borbi protiv ALS-a (amiotrofične lateralne skleroze), neizlječive bolesti koja sustavno uništava živce koji opskrbljuju mišiće.
Susan Spencer Wendel-Prigrli životJedno od najpotresnijih, ali i najinspirativnijih svjedočanstava o toj bolesti nedavno je objavljena knjiga ‘Prigrli život’, svjetski bestseler novinarke Susan Spencer-Wendel, koja u njoj opisuje godinu svojega života koju je proživjela u sreći prihvativši izazov bolesti.

Ova duboka i mudra knjiga opisuje borbu i volju za životom koja je nadahnula milijune diljem svijeta.

Od svake knjige prodane na našoj internetskoj stranici www.fraktura.hr, nakladnička kuća Fraktura će na račun udruge oboljelih od ALS-a Neuron uplatiti 10 kuna. Sudjelujte u ovoj humanitarnoj akciji za pomoć oboljelima od ALS-a!

U lipnju 2011. Susan Spencer-Wendel saznala je da boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) – neizlječive bolesti koja sustavno uništava živce što opskrbljuju mišiće. Unatoč spoznaji da ne može zaustaviti brzo propadanje svoga tijela Susan je odbila odustati od života. Kao žena iznimne snage i neustrašiva duha, ova četrdesetpetogodišnja majka troje djece pobrinula se da svaki dan bude važan. U svojim nezaboravnim memoarima Susan poziva čitatelje da joj se pridruže na putu preobrazbe dijeleći s njima zahvalnost i mudrost, koje su joj životne vodilje. ‘Pišem o prihvaćanju, o životu u radosti i umiranju u radosti i o vraški mnogo smijeha kojim je taj proces popraćen.’

‘Prigrli život’ ispunjenje je njezine posljednje želje: ‘Da se ljudi nasmiju i zaplaču i grle svoju djecu i šale se s prijateljima i budu svjesni kako je divno biti živ.’

Fraktura


Pročitajte još: Filmska biografija Stephena Hawkinga


 

 

Tagged: , , , , , , , , , ,