Oduševljenje klupskom izvedbom Glembajevih

U prepunom zagrebačkom klubu Kolding izvedena je najpoznatija drama Miroslava Krleže ‘Gospoda Glembajevi’, koju je u autohtonom okruženju režirao Željko Senečić.
Žarko Savić, Vesna Tominac Matačić i Andrej DojkićPoznati redatelj, scenograf, pisac i slikar ponovno se vratio u teatar novim uprizorenjem ‘Glembajevi’h, koju je u povodu 120. godišnjice književnikova rođenja postavio u produkciji umjetničke organizacije Menorah.

Prostorije zagrebačkoga Koldinga idealna su scena za predstavu jer se ništa nije trebalo mijenjati, sve izgleda kao autentični salon u kući bogate obitelji Glembaj, gdje se oko biljarskog stola sukobljavaju jedina dva muška pripadnika slavne dinastije. Stolica koju Leone Glembaj koristi u predstavi je originalna stolca ‘US Marshalls’ koja je pripadala glumcu Kirku Douglasu, a redatelj ju je odlučio pokloniti ‘Glembajevima’.

‘Sama ideja za ovu predstavu proizašla je iz mojih razgovora s Miroslavom Krležom prije više od trideset godina, kada mi je jednom prilikom rekao da sama srž i osnova Glembajevih leži u svega tri lika i njihovim međusobnim odnosima’, pojasnio je Senečić svoju odluku da napravi predstavu sa samo tri glavna lika iz drame.

U glavnim ulogama oca i sina Glembaja odlično su se snašli Žarko Savić kao Ignjat i mladi Andrej Dojkić kao Leone .U predstavi također glumi i Vesna Tominac Matačić u ulozi barunice Castelli.

Ovakvom cabaret scenom, gdje se publika nalazi niti pola metra od glumaca, daje se jedno potpuno novo, interaktivno iskustvo gledateljima koji više nisu tek puki promatrači, nego i indirektni sudionici predstave.
Ususret 29. prosinca, obilježavanju godišnjice smrti Miroslava Krleže, svake nedjelje u klubu Kolding možete uživati u jedinstvenom doživljaju ‘Glembajevih’.

PRiredba

Tagged: , , , , , , , , , , , ,