Oktanke: Prve hrvatske muške gaće

Novouređeni odjel muškog rublja u zagrebačkoj Nami bio je pretijesan za brojne poznate muškarce, ali i modne urednice i bloggerice koji su među prvima željele upoznati Oktanke. Riječ je o Prvim zdravim hrvatskim gaćama za urbane muškarce, svjesne važnosti kvalitete rublja ali i potrebe da rublje zaista bude druga koža.Kroz promociju ovog brenda okupljene je vodila Barbara Vicković, a o muškom zdravlju i važnosti kvalitetnog rublja pričala je dr. Jasna Krajač.

Ideja o nastanku prvih hrvatskih zdravih gaća nastala je u radionici Oktana, koji više od 20 godina uspješno stvara istoimeni modni brend. Osluškujući potrebe tržišta, ali i sve češće priče o tome koliko neadekvatno rublje može stvarati različite probleme različito građenim muškarcima, prije dvije godine Oktan je odlučio svoj dosadašnji asortiman kvalitetne pamučne street style odjeće upotpuniti i jedinstvenim muškim boksericama koje će biti sve ono što muškarci sanjaju kad je rublje u pitanju.

Zašto su Oktanke zapravo zdrave gaće?
Nigdje ne stežu zbog načina tkanja posebne vrste pamuka od kojih su napravljene, u svom sastavu nemaju elastin, pa ne izazivaju alergije. Ne stežu, a opet sve drže pod kontrolom. Dizajnirane su kao dublji model koji prati baš svaki tip različito građenih muškaraca, nogavice su dovoljno dugačke i optimalno široke pomažući u otklanjanju problema trenja unutarnjeg dijela bedara. Način izrade je također poseban. Svi su šavovi nevidljivi i mekani, a opet dovoljno čvrsti kako ne bi pucali prilikom nošenja.

O muškom zdravlju te poveznici rublja i jačeg spola govorila je i dr. Jasna Krajač: ‘Muško rublje je važna karika u životu svakog muškarca i mnogi o tome ne razmišljaju dok ne nastanu problemi. A oni mogu biti neugodne alergije uslijed nošenja sintetičkih tkanina kao i pretjerano zagrijavanje testisa što uzrokuje određene komplikacije. Uslijed nošenja modela koji su previše uski i ne rastežu se, dolazi do pojačanog pritiska na područje skrotuma i testisa što može izazvati dodatne neugodne manifestacije zagrijavanja, bolnosti čak i poremećaja spermatogeneze. Isto tako, neadekvatno rublje može stvoriti problem stezanja područja ispod trbuha (neugodna guma, primjerice), a šavovi koji nisu dobro obrađeni stvaraju trenje i oštećuju i onako tanku kožu u tom području. Proširimo li sliku, mnogi muškarci trebaju potporu i u različitim postoperativnim fazama čega danas ima dosta. Upoznala sam Oktanke i moram reći da je ovo proizvod koji odgovara u potpunosti potrebama kvalitetnog rublja i s pravom nose epitet Prvih hrvatskih zdravih gaća.

Iako ćete Oktanke uskoro moći kupiti u cijeloj Hrvatskoj, promocija brenda i ekskluzivna prodaja počele su u zagrebačkoj robnoj kući Nama. O tome je na kraju promocije govorio i njezin direktor Darko Butigan, koji je okupljene poveo u mini modnu turu po novouređenom odjelu rublja.

A. P. / Foto: Nikola Zoko

Tagged: , , , , , , , , , ,