Okusi Zagorja na Vinistri

Nagrađivani restoran zagorskog hotela Villa Magdalena oduševio je posjetitelje Vinistre.Patka i malvazija? Skuta s bućinim uljem i tradicionalno istarsko vino? Odlične kombinacije! Mjesto vrhunskog gastronomskog doživljaja, spoj najboljeg od tradicionalne zagorske kuhinje s elementima modernih talijanskih i francuskih kuhinja, nagrađivani restoran hotela Villa Magdalena bio je pravo gastronomsko iznenađenje najveće istarske vinske priredbe, Vinistre. U sklopu Plava laguna Gourmeta, chef Mislav Božić pripremio je kreativan menu sljubljen s istarskim vinima.

Zagorska skuta s bućinim uljem i confitiranim pačjim prsima, krem juha od kukuruza s orahovim uljem, svinjski file sous vide s vrganjima, kulisom od zelenog povrća i krekerima od raženog brašna te kolač od sira s gelom od jagoda i mousseom od bućinog ulja i bijele čokolade, bila je to pobjednička gastronomska kombinacija zagorskog hotela Villa Magdalena. Gosti, među kojima je bilo i devet švicarskih novinara i blogera, oduševili su se naizgled nespojivim – zagorskom kuhinjom i istarskim vinima.

‘Zanimljiv spoj? Itekako. I mene samoga je iznenadilo koliko su se odlično spojila najbolja istarska vina s našim zagorskim okusima. Vinistra je sjajna manifestacija, na najvišem nivou i posebno mi je drago da smo dobili priliku predstaviti našu ponudu posjetiteljima i novinarima’, rekao Ivan Petrović, vlasnik hotela Villa Magdalena.

Za vinski dio priče pobrinuli su se poznati vinari Ravallico s izvrsnim pjenušcem Brigi, Marijan Arman s mladom Malvazijom Gcru, šampionom ovogodišnje Vinistre i Muškatom bijelim, berbe 2017. te Tomaz s odležanim Teranom Barbarossa iz 2015.

L. P. / Foto: Danilo Dragosavac

Tagged: , , , , , , , ,