Olipski ljetni festival: Vruće i zabavno u zadarskom arhipelagu

Olib, kao najveći otok zadarskog arhipelaga postao je jedinstvena kulturna i turistička ljetna festivalska destinacija zahvaljujući ljetnoj manifestaciji pod nazivom Olipski ljetni festival.Pokrenuli su ga 2015. godine Udruga Olib i Kazališna družina Bastien s ciljem poboljšanja i osnaživanja kvalitete života otočnog stanovništva te oživljavanja kulturno-zabavnih događanja na Olibu. Ovogodišnje izdanje odvija se od 12. srpnja do 12. kolovoza zahvaljujući svima koji su prepoznali i uvidjeli važnost njegova kulturno-umjetničkog i turističkog značaja.

Festival je posvećen velikoj dramskoj umjetnici Ani Karić, koja je upravo na Olibu pronašla svoj sretni kutak te rođenom Olibljaninu – Bogumilu Klevi, glumcu i kazališnom entuzijastu. Projekt je dugoročnog karaktera, a u ovogodišnjem festivalskom izdanju neki od programa odvijat će se i na drugim otocima zadarskog arhipelaga – Istu i Silbi.

‘Za sve goste i posjetitelje Oliba kao i turiste koji sve više otkrivaju taj pomalo skriven i na neki način zanemaren otočki raj, pripremili smo bogat i raznolik, pomno osmišljen festivalski program u kojem sudjeluju eminentni umjetnici i umjetničke organizacije’, ističe Ljubo Zečević, ravnatelj i producent festivala.

Program festivala pogledajte na: www.facebook.com/Olipski.Ljetni.Festival/

I. B.


Olib: Operne arije, šansone, evergrini, poezija i poneki vic


Olib: Od kazališta i rock’n’rolla do folklora


Olib: Nova ljetna festivalska destinacija


Tagged: , , , , , , ,