Oliver Frljić: Jazavac u Kerempuhu

Ako proglašavamo životinje nepodobnima, onda govorimo o mraku i zapravo nemamo nikakvo pravo govoriti o demokraciji.
Fadil Hadžić
Jazavac u KerempuhuMlađe generacije Jazavca nikada nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. Što se događa kad se ovaj nezvani gost vrati u kazalište koje se nekada dičilo njegovim imenom? Pravimo li se i dalje da ne znamo tko je i što Jazavac?

Satiričko kazalište Kerempuh 10. listopada započinje novu sezonu premijerom predstave ‘Jazavac u Kerempuhu’. Riječ je o autorskom projektu Olivera Frljića. Nakon iznimnog uspjeha njegova redateljskog prvijenca u ovom teatru, ‘Gospođe ministarke’ Branislava Nušića, bit će zanimljivo vidjeti ovu nesvakidašnju predstavu nastalu na principima potpuno drukčije kazališne poetike. Riječ je o satiri koja razotkriva brojne društvene apsurde koji nas okružuju. Drska i energična, duhovita i začudna, ova predstava u prvi plan stavlja glumca i njegovo umijeće.

Ogoljeni pred publikom, polazeći od forme stand upa, četiri snažne glumačke osobnosti – Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić i Rakan Rushaidat – multipliciraju igru i razvijaju autentični glumački ring. Dramataurginja je Dora Delbianco, kostimografkinja Sandra Dekanić, a scenografiju potpisuje Oliver Frljić.

Kerempuh

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,