Otvoren 3. Zagreb Tourfilm festival

U Muzeju Mimara svečano je otvoren sve posjećeniji i atraktivniji Zagreb Tourfilm festival koji već ima snažan međunarodni predznak pa je ove godine na njegovu adresu stigao rekordan broj prijavljenih fiilmova, kao i inozemnih gostiju.
3. Zagreb tour film festivalU ime predsjednika Ive Josipovića, pod čijim je Festival visokim pokroviteljstvom, njegova je izaslanica Zrinka Vrabec Mojzeš uz nekoliko prigodnih riječi proglasila Festival otvorenim te pozvala sve da sljedeća tri dana uživaju u najboljim turističkim svjetskim filmovima iz čak 58 zemalja.

Prve su redove ispunili uvaženi gosti, a Program otvorenja donio je prema izboru stručnog žirija ‘kolaž’ od šest filmova koji promoviraju zemlju iz koje dolaze. Glazbeno su ga začinile dvije glazbene dive, Zdenka Kovačiček i Vanda Winter, a program je vodila Vlatka Pokos.

Koliko je turizam u punom jeku u našoj metropoli, što savršeno ide uz tematiku ovog Festivala, svjedoči podatak da je za autore i goste iz inozemstva kojih je najviše dosad, dogovoren smještaj u jednom od najboljih zagrebačkih hotela koji je prebukiran, a u ostalim smještajnim kapacitetima vlada ista slika – sve je puno.

I. C.

Pročitajte još: Filmovi s okusom turizma iz 58 zemalja

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,