Otvoren japanski restoran Akamaru

Ljubitelji rafiniranih japanskih okusa od sada imaju priliku uživati u jedinstvenom japanskom restoranu Akamaru u samom središtu Zagreba.Akamaru-japanski restoranNa svečanom otvorenju brojni uzvanici imali su priliku u autentičnom ambijentu uživati u brojnim jelima japanske kuhinje među kojima i onim tradicionalnim, manje poznatim domaćoj publici. Otvorenju Akamaru restorana nazočio je i Mitsuhiko Shinomiya, predstavnik Veleposlanstva Japana, .

Akamaru menu uz bogatu ponudu sushija, sashimija i tempura čine i domaćoj publici do sada manje poznata jela poput primjerice zaru soba tjestenine, ramen juha i agedashi tofua. Sva jela u Akamari pripremana su od isključivo japanskih namirnica a poslužuju se iz originalnog japanskog posuđa.

Glavni kuhar Robert Horvat svoje je desetogodišnje znanje i iskustvo pripravljanja japanskih jela stekao u mnogim japanskim restoranima. Posljednjih nekoliko godine radio je u najpoznatijim japanskim restoranima u Berlinu; Azuma smještenom na poznatom Alexanderplatzu te Sachiko Sushi na Savigny Platzu, gdje je pripremao jela uz bok poznatom japanskom chefu Koki Umesaku. Kao veliki zaljubljenik u japansku kuhinju i kulturu, Horvatova je želja domaću publiku upoznati s bogatstvom njihove kuhinje zbog čega će Akamaru redovito uvoditi novosti u ponudu.

Autentični japanski interijer i atraktivna ponuda japanskih jela koja će redovito biti obogaćena novitetima, poput japanske teppanyaki grill ploče, oduševit će brojne ljubitelje japanske kuhinje ali i turiste kojima će Akamaru, zbog atraktivne lokacije vjerojatno postati nezaobilazna kulinarska adresa Zagreba

PRiredba / Foto: Borna Filić/Pixsell

Tagged: , , , , , , ,