Pamela Ramljak: Autorski album Prijateljica

‘Dan od Boga“ pjesma je kojom je Pamela Ramljak na klaviru svečano otvorila promociju svoga prvog samostalnog studijskog albuma ‘Prijateljica’.Pamela Ramljak-CD Prijateljica‘Ovo je jedna od mojih najintimnijih pjesama, a posvećena je jednoj jako važnoj osobi koja se nalazi u ovoj prostoriji među vama…’, kroz iskren osmijeh na licu rekla je Pamela sjedajući za veliki crni klavir u zagrebačkom restoranu Les ponts.

Nakon uvodne pjesme s posvetom, Pamela je prisutne oduševila izvedbom nekolicine pjesama s albuma, među kojima su se našle ‘Kad je dosta, dosta je’, ‘Kad tad’ i aktualni singl ‘Prijateljica’ s kojom će nastupiti na skorašnjem CMC Festivalu. Ovaj čaroban nastup završila je izvedbom Adeline pjesme ‘Someone like you“ kojom je pokazala izvanredan raspon svog vokala.

Pamela je uz svoje najbliže, kolege glazbenike, te medijske suradnike, proslavila veliki dan u svojoj karijeri. Nakon niza godina provedenih u grupi Feminem, čije su joj bivše članice Neda Parmać i Ivana Marić također došle pružiti podršku, objavila je svoj prvi samostalni album na kojem se nalazi 10 autorskih pjesama, čije su aranžmane radili Ante Pecotić i Boris Đurđević.

Kao inspiracija za pisanje pjesama poslužile su joj priče iz vlastitog života, ali i životne situacije te događaji ljudi koji je okružuju. Pamela je uspjela ujediniti odlične tekstove, prepoznatljivu glazbu, koja joj iz dana u dan donosi sve više poklonika. Zanimljivost je i činjenica da su sve pjesme nastale uz klavir, koji joj je najdraži suputnik već punih 20 godina i koji je uz nju prošao sve njezine selidbe i životne događaje.

‘Iako sam u svojoj glazbenoj karijeri prošla uistinu puno toga, imala uspona i padova ali i mnogo lijepih trenutaka, ovo je moje novo glazbeno rođenje i rekla bih početak jednog novog, lijepog putovanja. Sretna sam, ispunjena, jer sam uspjela u svom naumu da se izgradim baš u onom smjeru u kojem sam oduvijek željela, a vjerujem da će moje pjesme pronaći put do slušatelja te da ćemo zajedno uživati u mojim glazbenim uradcima. Hvala svima koji su mi pomogli u realizaciji ovog albuma, svima koji su vjerovali u mene i koji su mi podrška u lijepim, ali i onim manje lijepim trenucima’, rekla je Pamela Ramljak o novom albumu i očekivanjima.

Menart / Foto: Igor Šoban

Tagged: , , , , , , , , , , , ,