Park Maksimir: 220. rođendan uz Zagrebačku filharmoniju

Najljepši zagrebački park, Park Maksimir, u petak 19. rujna, slavi 220. obljetnicu od svog otvorenja, koju će obilježiti cjelodnevnim slavljeničkim programom što je pripremio svojim posjetiteljima i građanima Zagreba.
Park MaksimirUz brojne radionice za djecu i odrasle, poput edukativnih ili pak licitarske, vožnje fijakerima glavnom alejom, promocije nove interaktivne ture šetnje parkom uz besplatno vođenje, izložbe fotografija, središnje je slavljeničko događanja, koncert Zagrebačke filharmonije, najavljen za 18 sati na Švicarskoj livadi, a posjetitelji se pozivaju da zbog nedovoljnog broja stolica ponesu dekice kako bi se mogli udobno smjestiti na livadi.

Dok će maksimirskim zelenilom odjekivati klasične note pod prstima vrsnih glazbenika, s druge će se strane prošetati kostimirani likovi udruge Zagreb u prošlosti, a simpatični će šnelfotografi svojim blicevima ovjekovječiti dame u krinolinama. Na glavnoj se aleji očekuje i nastup Zagrebačke smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije, kao i španciranje udruge Potkalnički plemenitaši.

Za ljubitelje tehnologije rezerviran je pametni vodič Smartguide na koji se svi mogu tek u nekoliko klikova na svojim pametnim telefonima (kao na Wifi) spojiti na samom ulasku u Park Maksimir te brzo i jednostavno saznati sve njegove tajne i zanimljivosti, ‘otploviti’ u bogatu prošlost ili upoznati sve njegove današnje kutke.

Kao posebno iznenađenje s okretišta je Maksimir, s polascima u 15, 16 i 17, organizirana vožnja starog tramvaja, i to kružnom turom preko Trga bana Josipa Jelačića i Glavnog kolodvora, tijekom koje se može napraviti pauza i posjetiti izložba Maksimir povijest i kvartovski simboli u Muzeju grada Zagreba.

Park Maksimir je 220 godina s vama, pa i vi na njegov veliki dan budite s njim.

I. C.

Tagged: , , , , , , , , ,