Parni valjak: Original Album Collection

Croatia Records predstavlja dosad najkompletniji pregled karijere benda koji je snažno obilježio domaću, ali i regionalnu pop rock scenu. Na dva box seta iz edicije ‘Original Album Collection’ nalazi se 9 studijskih i 2 live albuma s čak 115 pjesama. Izdanja su pomno odabrana i kronološki poredana kako bi obožavatelji mogli birati između njihova dva stvaralačka razdoblja.
Parni valjak-Original Album CollectionTako ‘Vol. 1’ donosi četiri studijska te jedan live album iz 1980-ih, dok se na ‘Vol. 2’ nalazi čak 6 albuma objavljivanih u razdoblju od 1990. do 2004. godine.

Teško je izdvojiti koji je album prisutan u svakom od ova dva izdanja bolji. Je li to ‘Uhvati ritam’, najkraći, ali hitovima itekako nabijen album iz 1984. ili bismo na to mjesto stavili ‘Pokreni se!’, ‘Anđeli se dosađuju?’ i ‘Sjaj u očima’? Favorita je teško izdvojiti, a kada se tom odličnom nizu pridruži i bonus live album ‘E=MC²’, svaki audiofil i obožavatelj grupe ima razlog za slavlje.

I dok se uz spomenute albume prisjećamo pjesama ‘Pusti nek’ traje’, ‘Jesen u meni’, ‘Prokleta nedjelja’ i ostalih, drugi dio ove ‘Original Album Collection’ poslastice donosi sva tri studijska projekta na kojima je Parni valjak radio u 1990-ima. To su ‘Lovci snova’, Porinima ovjenčano ‘Buđenje’ i ‘Samo snovi teku uzvodno’ dok je sada već legendarni ‘Bez struje: Live in ZeKaeM’ vrijedan poklon onima koji se odluče za ‘Vol. 2’. U istom box setu dolaze i popularne ‘Zastave’ iz 2000. godine te ‘Pretežno sunčano?’, najmlađi od svih albuma iz ova dva vrijedna izdanja.

Svaki od ukupno 11 objavljenih albuma digitalno je remasteriran  i dolazi u kartonskom ovitku, a obje kolekcije sadržavaju i pripadajuću knjižicu opremljenu vizualima koji su bili prisutni na originalnim pločama i CD-ima.

C. R.


Parni valjak-Nema predaje
Parni valjak: Nema predaje u LP izdanju
Tagged: , , , , , ,