Penelope Cruz: Majčinska uloga u filmu Beskrajna ljubav

Najveća španjolska glumica Penelope Cruz ostvarila je novu ulogu u filmu ‘Beskrajna ljubav’, koji je režirao talijanski redatelj Emanuele Crialese.

Film je premijerno prikazan u službenoj konkurenciji Festivala u Veneciji, a nakon toga pobrao hvalospjeve kritike i publike na Sundanceu. Riječ je o gotovo autobiografskoj priči smještenoj u 1970-im u Rimu gdje se dobrostojeća obitelj nalazi u vrlo teškoj situaciji uslijed činjenice da između bračnog para više nema ljubavi, ali ostaje zajedno zbog djece. Drama ‘Beskrajna ljubav’ u domaća kina stiže u četvrtak, 24. kolovoza.

Penelope Cruz glumačku je karijeru izgradila u filmovima Pedra Almodovara gdje je često tumačila majčinske uloge od kojih se najviše ističu one u remek-djelima ‘Vraćam se’ i ‘Paralelne majke’. Za obje uloge bila je nominirana za Oscar što je bio dokaz kvalitete njezina rada i činjenice koliko joj uloga majke odgovara. U drami ‘Beskrajna ljubav’ ponovo je ostvarila sjajnu ulogu koja praktički nosi cijeli film: ‘Ne tražim takve uloge namjerno, ali dobivam dosta zanimljivih scenarija s odličnim likovima majki. Ovaj film mi je bio privlačan zbog toga što je uloga Clare zapravo uloga heroine’, u nedavnom intervjuu za Bazaar izjavila je Cruz.

U središtu priče nalazi se najstarije dijete Clare i Felicea – Adriana. Ovu 12-godišnjakinju odglumila je mlada Luana Giuliani, kojoj je to bio glumački prvijenac u kojem se izvrsno snašla. Kritika kao najjaču kariku ovog djela, osim režije, ističe fantastičnu kemiju između iskusne Cruz i mlade Giuliani, koje su vrlo uvjerljivo iznijele odnos majke i kćeri. Točno pred ulaskom u adolescentsko razdoblje života, Adriana se suočava s krizom identiteta. Ona je, naime, uvjerena da je rođena kao dječak i od svoje obitelji traži da ju zove Andrej. Otac Felice, kao savršeni primjer promašene muškosti, s time se ne može pomiriti i ta situacija dodatno dolijeva ulje na vatru već ionako uzdrmanog bračnog odnosa između njega i Clare. Svakako treba spomenuti i odličnog Vincenza Amata u ulozi supruga i oca, ujedno glave obitelji koji se teško suočava s činjenicom da se obitelj nalazi u ozbiljnoj krizi.

S. R. / Foto: MCF


Tagged: , , , , ,