Petrica Kerempuh: Dječja predstava za odrasle

Zagrebačka premijera originalne predstave za djecu, monomjuzikla ‘Petrica Kerempuh’, s neponovljivim Igorom Baksom u glavnoj ulozi i u režiji Lovre Krsnika, održat će se u Kazalištu Trešnja, 1. i 2. studenoga u 20 sati.Nakon ovacija na izvedbi u Čakovcu, ova maštovita i kreativna predstava za sve uzraste stiže i pred zagrebačku publiku, a potom kreće na turneju i gostovanja.

Tekst je, prema motivima hrvatskih pučkih pripovijetki i romana Slavka Mihalića, napisao Igor Weidlich, koji zajedno s Igorom Baksom potpisuje i dramatizaciju. Za originalnu glazbu zaslužni su Trpimir Jerković i Igor Baksa, dok je za likovni dojam predstave zaslužna Katarina Radošević Galić. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine Pinklec i Medley Teatra.

Petrica Kerempuh kroz svoju glazbeno-scensku avanturu priča priču o sebi i svojim stalnim borbama protiv ljudske zloće. Predmete iz svog kofera, pa čak i dijelove svog tijela pretvara u lutke svog urnebesnog cabareta. Ne samo da svira tamburu, već i pjeva na različitim narječjima Lijepe naše, oživljavajući dogodovštine sa svojih putovanja. A uza sve to još stigne biti zaljubljen.

Ima ritam, ima sluh, za dobre dobar kao kruh, za zločeste je gadni bruh – Petrica Kerempuh!

T. J.

Tagged: , , , , , , , , , ,