Pijanist Aljoša Jurinić pomaže akciju Korak u život

Aljoša Jurinić sa svojim gostima, Marcom Grazianijem na violini, Hiwote Tadesse na violi i Aljom Mandič Faganel na violončelu, uključio se u veliku humanitarnu akciju i koncertom u petak, 12. srpnja (21 sat) na zagrebačkoj Sceni Amadeo pomoći će stipendiranje mladih studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – ‘Korak u život’.

Akcija je započela 2008. i od tada se svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Od početka akcije osigurana su sredstva za više od 200 stipendija, a uz Rotary club Zagreb Kaptol, u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture.

Svaki kupac ulaznice dobiva na poklon originalnu grafiku slikara Vatroslava Kuliša. U slučaju kiše koncert će se održati u subotu, 13. srpnja (21 sat).

K. I.Tagged: , , , , , ,