Pivo, glazba i hrana preuzimaju Karlovac

Na press konferenciji u središnjem gradskom parku predstavljen je program 36. Dana piva, koji traju od 25. do 29. kolovoza.

Posjetitelje očekuje 17 koncerata na dvije pozornice, bogata gastronomska i turistička ponuda uz više od 20 domaćih i inozemnih vrsta piva te mnoštvo popratnih zabavnih aktivnosti.

Dani piva Karlovac najpoznatiji su i najdugovječniji hrvatski festival piva i prestižni glazbeni festival s tradicijom koja je započela 1984. godine. Zahvaljujući raznolikosti i bogatstvu sadržaja, Dane piva tijekom pet dana trajanja posjeti više desetaka tisuća posjetitelja i turista.

Program počinje u petak, 25. kolovoza svečanim otvorenjem uz svjetlosni show i koncert Parnog valjka. U subotu će na glavnoj pozornici najprije zapjevati riječki Belfast Food, potom slijedi nastup dalmatinskog repera Grše, a onda i legendarnog Psihomodo popa. Nedjelju će obilježiti rock zvuci Opće opasnosti, a ponedjeljak i utorak rezervirani su za Dalmatino i Ninu Badrić. Posjetitelje će na glavnoj pozornici zabavljati još i Miach, Djeca!, Kojoti, Detour i Mirna Škrgatić, dok će na pozornici u sklopu Gastro kutka nastupati mariachi sastav Los caballeros, funk-soul band Brown Sugar te lokalni sastavi Strings band, Rivers band i Black & White.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svim sponzorima i gradskim tvrtkama koji su svojim angažmanom podržali manifestaciju. ‘Naše nastojanje je narednih godina širiti manifestaciju. Vjerujem da ćemo sljedeće godine imati više prostora u našoj Zvijezdi, gdje će ovaj festival glazbe, hrane i piva dobiti nove atrakcije i događanja kako bi posjetiteljima bilo još zanimljivije. Pozivam sve da ovih dana posjete Karlovac i tijekom cjelodnevnog boravka upoznaju ljepote naših parkova, rijeka, obiđu naše atrakcije i tako stvore sliku o našem prekrasnom gradu. Vidimo se u Karlovcu!’, izjavio je.

Za pravu festivalsku atmosferu pobrinut će se ugostitelji i trgovci čija će ponuda hrane i piva biti jedan od glavnih preduvjeta dobrog provoda, a da bi doživljaj bio potpun tu su i veliki pivski pereci, jedan od zaštitnih znakova Dana piva. Na stotinjak metara od glavne pozornice posjetitelje očekuje Gastro kutak s kapacitetom od 300 sjedećih mjesta te raznovrsna pivska ponuda u Svijetu piva.

‘Dani piva pravi su primjer sinergije i suživota Karlovačkog piva, Pivovare i Grada Karlovca, tu se doista svi osjećamo među svojima. Za one koji vole probati nešto novo, tu će biti i posebni šank Svijet piva na kojem će posjetitelji, osim domaće novine Karlovačko Ledeno, moći isprobati 12 inozemnih piva koja se u Hrvatskoj inače ne mogu probati, primjerice najnoviji proizvod iz Slovenije Laško Burin. U ponudi Svijeta piva naći će se i tamni Laško Zlatorog, Union nefiltrirano svijetlo i tamno, te novitet Hoppy Lager. Bit će tu i Desperados Ginger, Lagunitas IPA i SOL, kao i dva austrijska piva – GÖsser Hell i Zipfer Märzen te dvije češke etikete Kruševice Imperial i Krušovice Černe. Uz navedene brendove, Svijet piva nudit će i ostala piva iz portfelja kompanije Heineken Hrvatska: cijelu liniju Karlovačkog, Heineken, Desperados i Laško’, izjavila je Ružica Račić Mršo, direktorica marketinga u Heineken Hrvatska. Za ponudu craft piva pobrinut će se pivovare Podrum i Medvedgrad.

Tijekom kolovoza Karlovac diše Dane piva, a to potvrđuju i karlovački restorani, kafići i pubovi koji pripremaju posebnu ponudu jela s pivom, različite vrste pivskih koktela, glazbeni program te nagrade kvizove, a sve u sklopu aktivacije ‘Na pivo u Karlovac’. Uz to, tijekom pet festivalskih dana, organizira se i mnoštvo dodatnih tematskih sadržaja poput pivske ture ‘Frtalj cenera’ i interaktivne igre ‘Pivska potraga’. Tu su i ‘Pivske radionice by Karlovačko’– tu će o povijesti i proizvodnji piva govoriti trener u prodaji Heinekena Hrvatska Damir Fluka, a radionicu o pripremi hrane s pivom održat će karlovački gastro influencer Saša Vukić, poznatiji kao Sašina kuhinja.

‘Pivo je istinski turistički proizvod Karlovca kojeg razvijamo u suradnji s brojnim dionicima. Zahvaljujući njima tijekom cijelog kolovoza u ponudi su razne vrste piva i pivskih jela te prigodni tematski programi i sadržaji na više lokacija. Hrvatska turistička zajednica i ove je godine podržala promotivnu aktivnost karlovačke turističke zajednice Na pivo u Karlovac, koju provodimo u cilju pozicioniranja grada kao pivske gastro destinacije, a dolazak na Dane piva prilika je i za posjet svim ostalim prirodnim i kulturnim atrakcijama u našem gradu’, izjavila je Marina Burić, direktorica TZ Karlovac.

Desetu godinu zaredom provest će se podjela narukvica ‘Ja sam 18+’ punoljetnim posjetiteljima kako bi se spriječilo točenje alkohola maloljetnicima. Uz to, pivo će se tijekom pet festivalskih dana točiti u reciklirajuće čaše, a posjetitelji će 10 prikupljenih čaša moći zamijeniti za besplatno Karlovačko.

U duhu odgovornog konzumiranja alkohola, Karlovačko pivo pobrinulo se i ove godine za prijevoz vlakom iz Zagreba do Karlovca uz simboličnu cijena povratne karte od 1,5 eura. ‘Karlovačko pivo brine za svoju zajednicu pa nam je izuzetno važno da poslije dobrog provoda svi sretno stignu do svojih domova, stoga uvijek potičemo odgovornu konzumaciju i podsjećamo ljude da ne voze ako su konzumirali alkohol’, izjavila je na Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova u Heinekenu Hrvatska.

M. L. / Foto: Produkt


Tagged: , , , , , ,