Pjesme Mire Gavrana

Poznat najširoj čitalačkoj i kazališnoj javnosti kao uspješan prozaik i dramatičar, Miro Gavran je proteklih tridesetak godina, pisao i poeziju, povremeno je objavljujući u periodici. Miro Gavran-Pjesme 2I tek u 52. godini života odlučio se napraviti strogi izbor svoga pjesničkog stvaralaštva i pred književnu javnost izići s prvom pjesničkom zbirkom. Rezultat je pravo malo književno iznenađenje.

Dobili smo knjigu sugestivnih jasnih pjesama u kojima se ljepota izričaja isprepliće s dubokom misaonošću, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim, niti u nedoumici ‘što je pjesnik želio reći’. Promatrajući ih na prvi pogled samo u tematskoj ravni, primijetit ćemo da njegovi stihovi govore o ljubavi, prijateljstvu, duhovnim nemirima i potrazi za smislom života, čak i o tjeskobnom ratu. Ali – o čemu god pisao pjesnik Gavran kao da nam svakim stihom pokazuje koliko je ovaj život lijep, uzvišen, tajnovit i neponovljiv. Kao da nas poziva da u njegovim pjesmama doživimo ljepotu našeg trajanja na ovome svijetu. Knjiga za istinske književne sladokusce.

Predstavljanje knjige ‘Pjesme’ održat će se ponedjeljak, 25. studenog u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu će, uz autora, predstaviti urednik Zoran Maljković i Julijana Matanović, a pjesme će interpretirati Robert Kurbaša.

Mozaik

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,