Pogled iznutra: Dokumentarac Slavena Petrića o slobodi medija

Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma ‘Pogled iznutra’ autora Slavena Petrića (režija, montaža i produkcija) i Marinka Petkovića (scenarij), održat će se u srijedu, 28. lipnja (20.30 sati) u Hrvatskom novinarskom društvu (HND) u Zagrebu.Dokumentarac istražuje probleme s kojima se suočavaju ljudi koji proizvode medijske sadržaje – novinari, ali i drugi kreativci. U duhu vremena progovara o univerzalnoj temi slobode medija te odnosu politike prema kreativnim industrijama i novinarima. Što je predstavljala novinarska struka nekad i što ona predstavlja danas, kako je percipira naše društvo? Zbog čega je sloboda medija ključna za opstanak suvremenog demokratskog društva, gdje se nalazi Hrvatska na karti medijskih sloboda i prava te koja su moguća rješenja saznajte u ovom 45-minutnom dokumentarnom filmu.

Slaven Petrić

Film je potpomognut financijskim sredstvima Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP-a).

Ekipa: režiser, snimatelj i producent: Slaven Petrić; scenarist i novinar: Marinko Petković; izvršni producent: Marija Capan; naratori: Marija Capan i Slaven Petrić; asistent režije: Matija Cvetković

Marinko Petković

 

Glazba: Flamencoraneo Company & Slaven Petrić

Sudjelovali su: Ante Magzan, Božica Babić, Branka Valentić, Danka Derifaj, Denis Romac, Edo Popović, Elizabeta Gojan, Ema Tarabochia, Feđa Vukić, Goran Gazdek, Iva Anzulović, Ivana Nikolić Popović, Ivica Grčar, Ivo Špigel, Saša Leković, Serđo Obratov, Tomislav Radić, Valentina Wiesner Mijić, Velimir Srića, Vojo Šiljak i Zoran Šprajc.

M. P.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,