Pokreni se! u Osijeku

Kontinentalna turneja projekta ‘Pokreni se!’ započela je uz stotine dobro raspoloženih osječkih vježbača.

Pokreni se - OsijekOd mlađe djece pa do gospođa u najboljim godinama, svi su odradili odlično koreografiran trening uz kineziološki tim Marija Anića Kremića. Dvorana Gradski vrt u Osijeku bila je ispunjena do posljednjeg mjesta a projekt su uz podršku Grada Osijeka omogućili i Zajednica sportskih udruga grada Osijeka, te Gradski savez za sportsku rekreaciju Sport za sve.

Jedan od najboljih gimnastičara svijeta, Osječanin Robert Seligman, zahvalio je sugrađanima i pozvao Hrvatsku da se pokrene:
– Meni kao sportašu vježba je svakodnevna rutina, a vas pozivam da se što više krećete jer jedino ćete tako sačuvati zdravlje i poboljšati vlastiti život!

Od ranih jutarnjih sati brojni su Osiječani napravili besplatnu stručnu dijagnostiku biotreninga uz izvješća u kojima su precizni savjeti kako i koliko bi trebalo vježbati u
budućnosti. Zanimljivo predavnje nutricionistkinja iz Definicija hrane zainteresiralo je mnoge i poučilo kako što bolje balansirati svakodnevni unos hrane. Besplatna
savjetovanja vrhunskih stručnjaka nastavljaju se i u ostalim gradovima kontinentalne Hrvatske.

– Znanost je dokazala da je tjelesno vježbanje zdravo i to ne samo u obliku prevencije nego se sve više pojavljuje i kao lijek. Iskoritstimo te blagodati – Pokrenimo se! – izjavio je u Osijeku prof. dr.sc. Igor Jukić ispred Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Stručnjaci Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pozivaju da se prijavite i na taj način osigurate sudjelovanje u zajedničkom vježbanju u Krapini, Karlovcu, Varaždinu i Slavonskom Brodu.

Pokreni se

Tagged: , , , , , , ,