Polako nikuda na Human Rights Film Festivalu

Dugometražni igrano-eksperimentalni film ‘Polako nikuda’ Damira Čučića bit će premijerno predstavljen hrvatskoj publici u sklopu Human Rights Film Festivala.

Ranije ove godine film je prikazan i na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu (International Film Festival Rotterdam – IFFR). Premijera će se održati u srijedu, 6. prosinca u 19 sati, u kinu Kinoteka (Kordunska 1, Zagreb).

Film prikazuje glavne likove Olega i Martu primjenom postupka varijantne repeticije – isti događaj ispričan je dva puta za redom, samo što je drugi put izmijenjen. Oleg je student vizualnih umjetnosti, ovisan o drogama, a Marta je knjižničarka, ovisna o mnogočemu. Njihovi su portreti napravljeni kao ogledala, a njihove avanture prikazane su epizodama vucaranja po kvartu, seksa, obećavanja, pijančevanja i smrti.

U glavnim ulogama nastupaju Katarina Arbanas i Jura Ruža, a u sporednim Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Melita Horvatek Forjan, Nataša Jakob i Bojan Perić. Direktor fotografije je Marinko Marinkić, skladatelj je Goran Štrbac, montažerka Marta Bregeš, scenografi su Darwin Butković i Đorđe Jandrić, a dizajneri zvuka Bojan Perić i Krešimir Šušljek. Producenti filma su Damir Čučić, Matko Burić i Hrvoje Selec. Film je nastao u produkciji Hrvatskog filmskog saveza.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajnama kina. Blagajne se otvaraju 1 sat prije početka prve projekcije dana.

Programski raspored festivala dostupan je na poveznici.

P.R. / Foto: Hrvatski filmski savez


19. Human Rights Film Festival


Tagged: , , , , , ,