Pop-up slikovnica: Gladijatori – igraj se i uči!

Slikovnica ‘Gladijatori – igraj se i uči!’ bit će predstavljena u srijedu, 26. listopada (12 sati) u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Izdanje će predstaviti Sanjin Mihelić, ravnatelj Arheološkog muzeja; Tatjana Batalić u ime nakladnika Mara; Zlatko Horvat, sunakladnik iz Zrinskog i Milena Joksimović, autorica.gladijatoriIlustrirana pop-up slikovnica i bojanka kroz priču o povijesti starog Rima i gladijatorskih borbi razvijaju svijest djece mlađeg uzrasta o značaju zavičajne materijalne i duhovne povijesno-kulturne baštine.

Slikovnica i bojanka nadovezuju se na vrlo posjećenu manifestaciju Spectacvla Antiqva, odnosno oživljene gladijatorske borbe koje se odvijaju u pulskoj Areni u organizaciji Arheološkog muzeja Istre, Javne ustanove Pula sport i Turističke zajednice Pule. Ova manifestacija, slikovnica i bojanka doprinose revitalizaciji antičkog naslijeđa, jačaju identitet i prepoznatljivosti Pule i Istre na mapi kulturnog turizma te razvijaju brand Pula+heritage.

Djelo je domaćih autora, ideju i realizaciju potpisuje Mara Pula, ilustracije su djelo Vibora Juhasa, dizajnerica Ana Berc grafički je oblikovala izdanje, a autorica teksta i koncepta je dr. sc. Milena Joksimović.

A. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,