Pope, vrati se: Dokumentarac o legendarnom pjesniku i hitmejkeru

Nakon pretpremijere na Porinu te ekskluzivne projekcije u njegovu rodnom Blatu na otoku Korčuli, te uspješne ljetne turneje po Dalmaciji i otocima, dirljiv jednosatni dokumentarac ‘Pope, vrati se’ napokon stiže u Zagreb.Publika će ga moći pogledati u kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti, 28., 29., i 30. rujna od 19 sati. Film je bio na većini prestižnih festivala u zemlji i regiji, rušio rekorde posjećenosti ljetnih kina, a i dobitnik je posebnog priznanja ovogodišnjeg DORF-a.

Film oslikava lik i djelo legendarnog splitskog pjesnika i osebujnog novinara Slobodne Dalmacije, Momčila Popadića, zaslužnog za nezaboravne novinske reportaže zbog kojih je mnogima uzor, kao i tekstove za vječne hitove, od ‘Oprosti mi pape’ i ‘ Skitnice’, pa do ‘Košulje plave’ i ‘Ča je život vengo fantažija’.

Popadić je bio hedonist pisanja, pisao je uvijek i u svakoj situaciji, na papirićima, stolnjacima i salvetama te tako bilježio život i ljude oko sebe. Pisac soundtracka naših mladosti otišao je sa samo 43 godine, ali mnogi tek sada spoznaju kako je talentiran i neponovljiv bio. U filmu o njemu otvoreno govore Rajko Dujmić, Mirko Krstičević, Zlatko Gall, Jurica Pavičić i mnogi drugi.

I. C.

Tagged: , , , , , , , , , ,