Poreč: Gala večer DanceStara

Prestižni svjetski plesni događaj DanceStar održao je gala večer u Poreču za pamćenje. DanceStar Finals – World Dance Masters 2014. obilježili su neopisiva plesna energija i pozitiva u dvosatnom događaju koji putem izvještaja brojnih novinarskih ekipa iz 20 zemalja putuje u svijet.
DanceStar-Rumunjska plesna skupinaNa vrhunski opremljenoj i suvremenoj pozornici nastupilo je 19 pojedinaca i plesnih skupina koji su izvodili točke baleta, urbanog plesa, jazza i drugog, u solo dionicama, formacijama i grupi. Hrvatsku su na gala večeri predstavljali domaćini – porečki USB plesni klub, te SRD Ritam zona iz Zagreba.

Hrvatski plesni mag Igor Barberić, plesačica Nina Kripas, baletna koreografkinja Helen Starr te hip hop plesni stručnjak Sponky bili su stručni žiri koji je odlučio da su trećeplasirani Doma Art Style iz Rumunjske, drugoplarisani je Gustavo Santos iz Brazila, a pobjednik – plesna grupa Intuthuko iz Južnoafričke Republike koji su svoj zanimljivi plesni broj otplesali bez glazbene podloge.

‘Bila je ovo jako kvalitetna plesna večer, a zbog žanrovski raznolikog programa bilo je uistinu teško odlučiti se za najboljeg. Pobjednici su i meni bili jedni od favorita jer, osim što su tehnički bili besprijekorni, u samom gumboot plesu, njihov cijeli broj bio je potpun i kazališno zanimljiv’, izjavio je hrvatski plesni mag Igor Barberić.

U prepunoj sportskoj dvorani Žatika izmjenjivali su se pljesak i povici oduševljenja, a savršene koreografije oduševile su i porečkog gradonačelnika Edi Štifanića, manekenku Tinu Katanić te Damira Kedžu, pjevača i glumca mjuzikla ‘Crna kuća’.

‘Ovo je prvi puta da sam na DanceStar festivalu i malo je reći da sam oduševljena. Energija koja se osjetila ovdje u dvorani je neopisiva. Jako sam zadovoljna izborom pobjedničke skupine. Dečki iz Južnoafričke Republike plešu nevjerojatno, a koliko su dobri pokazala je cijela dvorana kada im je skandirala i iskreno zapljeskala!’, izjavila je oduševljena Tina Katanić.

Mlade plesače u danima vikenda očekuju završna natjecanja po raznim kategorijama, brojna predavanja i radionice eminentnih plesnih stručnjaka i koreografa. DanceStar Festival već se šest godina održava u Hrvatskoj u organizaciji EOL Solutionsa, dok se veliko finale odvija pod kapom Međunarodne plesne udruge ESDU (European Dance Union).

DanceStar

Pročitajte još: DanceStar: Plesna olimpijada u Poreču , DanceStar Festival u Poreču , Svjetske plesne zvijezde u Poreču , Nina Kripas: Svjetska plesna zvijezda u Poreču

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,