Predsjednica pokroviteljica Noći kazališta 2018.

Manifestacija Noć kazališta, pokrenuta u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, doživjet će 2018. godine svoje jubilarno, deseto izdanje.Od samog početka održava se treće subote u studenome, tjedan dana prije godišnjeg proglašenja laureata Nagrade hrvatskog glumišta prema izboru Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

To je oblik sustavne popularizacije kazališne umjetnosti na svim izvedbenim razinama i za sve dobne skupine koja podiže javnu vidljivost i učinkovito utječe na razvoj publike. Kako bi se dodatno poradilo na razvoju publike i uključivanja svih dobnih skupina, ove godine je u okviru Noći kazališta pokrenut i projekt Kazalište za mene, koji ima za cilj aktivno uključivanje 54+ generacije. Za njih su u Narodnom sveučilištu Dubrava pripremljene besplatne radionice na kojima će moći aktivno sudjelovati i pratiti cijeli proces stvaranja i izvođenja kazališne predstave, a ujedno će i naučiti kako to sve zabilježiti i fotografirati svojim pametnim telefonima. Na prvoj predstavi, legendarnih komičara Davora Dretara Dreleta i Vida Baloga, pod nazivom ‘Pozdrav iz Remetinca’, tražilo se mjesto više što će vjerujemo biti i na ostalim radionicama, a za samu Noć kazališta očekuje se još više posjetitelja od prošlogodišnje rekordne posjećenosti. Ovogodišnja, jubilarna 10. Noć kazališta, održat će se 17. studenoga.

Pokroviteljica Noći kazališta je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a manifestaciju podupiru: Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Grada Zagreba i Gradski ured za kulturu.

N. M.


Tagged: , , , , , , , , , , ,