Predstava i film Čudesna šuma

Kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba u koprodukciji sa Scenom Gorica prošlog tjedna započelo je rad na novom zajedničkom projektu, predstavi ‘Čudesna šuma’, koji će rezultirati premijerom, 15. rujna na Sceni Grič, s početkom u 19 sati.

Čudesna šuma-ekipaPrema autorskom konceptu Petre Radin i Leona Lučeva, pod redateljskom palicom najproduktivnijeg hrvatskog redatelja Krešimira Dolenčića te uz originalnu glazbu jednog od naših najsvestranijih umjetnika, skladatelja i glazbenika Mateja Meštrovića, razvija se dječja predstava. Njezin će nastanak pratiti dokumentarni film, mlade redateljice Lune Zimić Mijović  te producentske kuće Živa produkcija.

Predstava ‘Čudesna šuma’ priča je o troje mladih muškarca, koji se prisjećaju djetinjstva i iskustva gledanja svojevremeno izuzetno popularnog crtanog filma ‘Čudesna šuma’. Dnevni boravak u kojem se nalaze, postupno pretvaraju u bajkovito ozračje iz crtića koristeći se namještajem i svakodnevnim predmetima. U toj igri ruše sve granice nastale tijekom odrastanja pretvarajući se u zaigrane dječake koji shvaćaju da djetinjstvo nikada ne smije proći te da nijedna odrasla osoba ne bi trebala zanemariti dijete u sebi.

Iz video materijala snimljenog tijekom nastajanja predstave, proizaći će dokumentarni film u kojem sudjeluje produkcijski tim predstave u Zagrebu, lokalni stanovnici mjesta u kojem se priprema predstava te ekipa predstave.

Dokumentarni film radnog naslova ‘Adrenalin’, prikazat će reakcije koje nastaju u trenutcima intenzivnog kreativnog rada te rezultate adrenalinom nabijene atmosfere tijekom stvaranja nove predstave.

Tvornica lutaka

Tagged: , , , , , , , , ,