Predstava John Lennon’s Images u Lisinskom

Talijanska kazališna i baletna družina Nestor Theater Company di Kevin Arduini najavljuje predstavu ‘John Lennon’s Images’ koju će izvesti u četvrtak, 30. studenog, u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Radnja predstave odvija se na krovovima Londona. Od samog početka projicira se putovanje satkano slikama i snažnim, neizbrisivim sjećanjima. Očima Johna Lennona i kroz tekstove njegovih pjesama vidjet ćemo uzbudljive i teške trenutke njegova života.

Plesači interpretiraju trenutke proživljene u mislima pjevača, sjećanja sazdana od ljudi, slika, osjećaja, boja i emocija utisnutih u njegov um koji su, pretočeni u umjetnost, promijenili povijest glazbe u svijetu.

Glumac u ulozi Lennona vodi koreografiju, otvara se gledateljstvu, priča i iz dubine duše interpretira stihove i misli kantautora. Glazbenici predstavljaju grupu The Beatles.

Predstava ujedno predstavlja osudu rasizma, to je himna slobodi, miru i bratstvu među svim ljudima, himna društveno-kulturnom eksperimentu s kojim su se Beatlesi sve više zbližavali mijenjajući uvriježene načine razmišljanja, običaje, viđenja i mijenjajući u to vrijeme uobičajene načine percipiranja svijeta i ljudi.

P.R. / Foto: Lisinski promo


Lennon: Praizvedba opere Ive Josipovića


Tagged: , , , , , , ,