Predstavljen Starigrad Paklenica Film Festival (SPFF)

Nikša Bratoš, Vinko Brešan, Admir Ćulumarević i Mate MatišićStarigrad Paklenica Film Festival (SPFF), koji će se održati od 8. do 14. kolovoza, u utorak je predstavljen u Zagrebu, na press konferenciji u hotelu Regent Esplanade. Festival je specifičan po tome što će se na njemu prikazivati dokumentarni filmovi glazbene tematike, bez žanrovskih ograničenja.
Idejni začetnik i direktor festivala je zagrebački TV producent Admir Ćulumarević, a na pressici je predstavljen i najuži tim koji čine: predsjednik žirija Vinko Brešan, selektor Mate Matišić i predsjednik umjetničkog vijeća Nikša Bratoš.

Novinari na pressici SPFFBrešan je najavio da će u žiriju s njim biti glazbeni kritičar Zlatko Gall i BiH redatelj Pjer Žalica, a Bratošu će u glazbenom procjenjivanju filmova pomagati Arsen Dedić i Branko Đurić Đuro.
Autori iz Hrvatske i inozemstva mogu slati filmove do 31. svibnja. Nakon što prođu selekciju, u sedmodnevnom programu bit će prikazano 20 dugometražnih i 10 kratkih dokumentarnih filmova. U Starigradu će nastupiti i atraktivni glazbenici, čija imena organizatori još nisu htjeli otkrivati. Festivalski gosti, za vrijeme boravka u Starigradu, imat će priliku uživati u obilju turističke i gastronomske ponude, te obići Nacionalni park Paklenica i druge lokalitete u okolici. SPFF značajno će pridonijeti pozicioniranju Starigrada na turističkoj karti Europe i svijeta, a organizatori se nadaju da će s vremenom mnogi, prema datumu održavanja festivala, planirati svoje vrijeme dolaska na odmor.

Tagged: , , , , , , ,