Premijera filma o Zagrebačkim Medvjedima

U prepunoj dvorani zagrebačkog kina Europa prikazan je dokumentarni film ‘O hokeju i Medvjedima’ redatelja Josipa Ivančića i Radoslava Jovanova Gonza.Damir Gojanović, Josip Ivančić, Radislav Jovanov Gonzo, Lana Ujdur i Boris T. MatićFoto: Damir Gojanović, Josip Ivančić, Radislav Jovanov Gonzo, Lana Ujdur i Boris T. Matić

Premijeri su nazočili hokejaši Medveščaka svih generacija te brojne poznate osobe.

Film ‘O hokeju i Medvjedima’ sniman je od 2009. godine, a govori o uspjesima zagrebačkog hokeja kroz priču o KHL-u Medveščak Zagreb, od njegova osnivanja 1961. godine do danas. Osim povijesnog presjeka, filmom se kroz svjedočenja ključnih pojedinaca iz prošlosti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi kluba, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti ‘Medvjeda’, kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike.

Antonio Nuić, Sead Kreševljaković i Vinko BrešanFoto: Antonio Nuić, Sead Kreševljaković i Vinko Brešan

Nastao je u produkciji Propeler Filma te koprodukciji Al Jazeere Balkans i Zagreb Filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Režiju i kameru potpisuju Josip Ivančić i Radislav Jovanov Gonzo, koji uz Antonija Nuića potpisuju i scenarij filma. Producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur, a montažeri Ana Štulina i Andrija Gvozdić Michl. Na redovnom repertoaru kina bit će od petka 12. rujna.

Nakon projekcije filma, predstavljena je i knjiga ‘Medveščak u KHL-u, najbolje fotografije iz prve KHL sezone’ fotografa Igora Šobana, koji se fotografijom profesionalno bavi već 15 godina. Njegove fotografije svakodnevno se objavljuju na stranicama vodećih domaćih i regionalnih tiskanih i internetskih medija, a trenutke Medveščak bilježi od 2011. godine. Upravo su ga ti ‘ledeni’ trenuci i naveli da objavi svoju prvu knjigu fotografija.

I film i knjiga, uvod su  u veliko otvorenje druge KHL sezone zagrebačkih Medvjeda koja počinje u nedjelju 14. rujna utakmicom protiv ruskog Sjeverstalja Čerepoveca u 17.45 sati.

P. R.


Pročitajte još: Dokumentarac O hokeju i Medvjedima


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,