Premijera Tajnog agenta Gana Flinta

Premijera dugometražnog igranog filma Borisa Greinera ‘Tajni agent Gan Flint’ (priča o filmu) održat će se u četvrtak 17. listopada u 20 sati u zagrebačkom kinu Europa.

Tajni agent Gan Flint - Kino EuropaOvaj niskobudžetni dugometražni projekt spaja tri filmska žanra: dokumentarni – prikaz grada iz osobne perspektive njegova karakterističnog stanovnika; igrani – pripovjedačka se linija predstavlja fikcionalnim zapletom koja oblikom nalikuje ranim fazama pripreme kazališne predstave; i eksperimentalni – u pogledu montaže, to jest spajajući dva različita oblika u nov, alternativni oblik filmske cjeline. Vizualno su tu dokumentarni prizori određenih gradskih lokacija na kojima se zbiva radnja. Međutim, ti su prostori prazni – nema likova i nema glumačkog tumačenja, što predstavlja pomalo ironičan kontekst filmske prakse. Važan element jest vrijeme radnje: prije no što je scenarij za ovaj projekt napisan, radnja je smještena u doba nastanka izvornog koncepta filma.

Redatelj, scnenarist, producent i montažer filma je Boris Greiner, a uloge tumače Leon Lučev, Vilim Matula, Krešimir Mikić, Pjer Meničanin, Nina Violić, Ivanka Mazurkijević i Đorđe Jandrić. Direktor fotografije je Boris Cvjetanović, scenograf je Hrvoje Đukez, a glazbu potpisuju Ante Perković i Dinko Tomaš. Film je nastao u okviru produkcijske kuće Petikat u koprodukciji s Produa.

HAVC

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,