Premijera u Vidri: Mi tu samo spavamo

U zagrebačkom kazalištu Vidra premijerno je uprizorena predstava ‘Mi tu samo spavamo’, autora Zdravka Odorčića, u režiji Ištvana Filakovića.

Novi tekst Zdravka Odorčića postavlja neka univerzalna pitanja: Kakav životni obrat natjera ljude da dospiju na marginu društva? Je li to neka velika nesreća ili je u pitanju njihov izbor? Kako se dogodi da obrazovani ljudi iz srednje klase završe na ulici kao beskućnici i je li moguće da se ideološki protivnici nađu na istoj strani ‘barikade’.

Do posljednjeg mjesta ispunjeno gledalište iskrenim je aplauzom ispratilo autore i izvođače, a premijeri su nazočile su i mnoge osobe iz društvenog života.

U ovoj satiričnoj komediji na duhovit su način spojene različite životne priče i generacije, a radnja predstave prati bivšeg direktora poduzeća propalog u privatizaciji, bivšu tajnicu – zviždačicu, samohranog oca te mladu poduzetnicu koja svoj posao želi legalizirati. Dvoje omiljenih prvaka hrvatskog glumišta, Ksenija Marinković i Duško Valentić, uvjerljivom su glumom interpretirali uloge dvoje beskućnika, a na sceni su im se pridružili Nadia Cvitanović, u ulozi mlade poduzetnice, i Robert Kurbaša, u čak tri različite uloge: policajca, samohranog oca i glazbenika. Nadahnuta izvedba ovih vrsnih glumaca pokazala nam je kako je moguće zadržati ljudskost i nadu i u najtežim trenucima.

Producentica Lidija Ivanda nije krila zadovoljstvo nakon odigrane predstave: ‘Sretna sam i ponosna! Autorski tim uspio je stvoriti zaista posebno kazališno djelo koje nam vraća vjeru u čovjeka, u ljudsku dobrotu i na tome im od srca čestitam. Puno nas je dobrih ruku prihvatilo i pomoglo dok smo gradili ovu priču poput Kulturnog centra Multimedija, Centra za kulturu Trešnjevka te im i sada najiskrenije zahvaljujem, a posebno našem novom partneru, gospodinu Zoranu Šimuniću.’

Nakon zagrebačke premijere, predstava ‘Mi tu samo spavamo’ kreće na turneju po hrvatskim gradovima, a Teatar Erato do kraja godine čekaju još dvije premijere – ‘Ča je život vengo…’, 25. studenog u Hrvatskom domu u Splitu te ‘Zagubljeni par’, 6. prosinca u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

M. R. / Foto: John Pavlish


Predstava Ništa im neće bit’ premijerno u Vidri


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,