Premijerno predstavljena Gallova Splitska dica

Knjiga ‘Splitska dica – od zidića do vječnosti’ premijerno je predstavljena u splitskom Wine and Cheese Baru Paradox. Najsvježiji uradak iz pera Zlatka Galla, proslavljenog glazbenog kritičara, publicista i novinara na jednom je mjestu okupio sve aktere najzanimljivije domaće glazbene scene trajno određene zvukom mediteranske ‘južnjačke utjehe’, glazbom s asfalta i ‘vatrenih ulica’.Gallova knjiga ‘Splitska dica’ je most koji povezuje različite žanrove, scene, momente i aktere čiji je zajednički nazivnik naravno Split – najljepši, najsportskiji i najluđi grad na ‘svitu’, mjesto u kojem su se svi akteri splitske scene upisali u vječnost. Temeljeći knjigu na svojim kritikama i zapisima s lica mjesta i vremena, a ne retuširajući povijest ‘naknadnom pameću’, Gall je kroz sedam poglavlja ‘Splitsku dicu’ učinio dragocjenim svjedočanstvom vremena i kulturnog života jednog grada, prateći scenu od njezinih ranih, zabavno-glazbenih početaka, do najnovijih uradaka aktualnih protagonista bujajuće nezavisne scene.

Uz Zlatka Galla, predstavljanje knjige prigodnim su govorima uveličali direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac, kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin, urednica knjige Natalija Cajić i glazbeni kritičar Hrvoje Horvat. Knjiga je bila predstavljena u sklopu službenog programa Porina.

Mnogi gosti uveličali su predstavljanje knjige: Vjekoslava, Tonči i Ivan Huljić, Gibonni, Neno Belan, Goran Lisica Fox, Nenad Ninčević, Šima Jovanovac, Marinko Biškić, Darko Bakić, Zlatko Turkalj i ostale kolege novinari i prijatelji iz Slobodne Dalmacije, Gallove matične novine. Dupkom ispunjen Paradox sa zanimanjem je ispratio predstavljanje knjige i Galla zasluženo nagradio ogromnim pljeskom – priča o splitskoj dici se nastavlja.

C. R. / Foto: Maja Prgomet


Tagged: , , , , , , ,