Priče koje liječe u CeKaTe-u

Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u Zagrebu, u suradnji s Udrugom Svitanje, u njihovu prostoru (Selska cesta 112 a), kreće 28. veljače s besplatnim programom ‘Priče koje liječe 2’.Organizatori pozivaju na pridruživanje ovom programu i sudjelovanje u druženjima s eminentnim književnicima, stručnjacima iz područja psihologije, psihoterapije i biblioterapije, koji mogu pomoći u brizi za mentalno zdravlje. Raspored susreta je na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka.

‘Priče koje liječe’ su koncept prikazivanja književnosti i njezine upotrebe na drugačiji način. Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli. Ako se knjiga ili priča odnose izravno na poteškoće polaznika , oni se tada poistovjećuju s glavnim likom u romanu ili priči. Čitanjem se tako može pomoći polaznicima da steknu dublje razumijevanje briga s kojima se nose. Knjige i iskustvo čitanja mogu promicati psihološku promjenu, liječiti traume i ponuditi duhovno ispunjenje.

Prvo predavanje održat će psiholog Luka Mijalković iz Udruge Kako si, s temom ‘Priča o jednom mladiću, jednom mudracu i jednom prstenu’. U životu nas ponekad zanima što drugi ljudi misle o nama i kako nas doživljavaju. Jeste li ikad razmišljali o tome koliko mišljenje drugih utječe na naše mišljenje o sebi? Koliko vjerujemo tuđim procjenama o nama? Na ovoj radionici možete poslušati priču o jednom mladiću, jednom mudracu i jednom prstenu, a pričat će se i o emocijama koje se mogu doživljavati kada se uspoređujemo s drugim ljudima.

G. V.


Tagged: , , , , , , , , , ,