Prodajna izložba studenata likovnih akademija

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Hrvatska poštanska banka (HPB) i Akademija likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu najavljuju prodajnu izložbu studenata likovnih akademija ‘Plati i nosi’, koja će se održati u Galeriji Bačva u Domu HDLU, paralelno uz već poznati ArtOmat – nekonvencionalan umjetnički sajam, od 17. do 23. prosinca.U želji za stvaranjem novih prilika za mlade perspektivne umjetnike, omogućavanjem nezamjenjivog iskustva prezentiranja i prodaje vlastitih radova široj publici te motiviranjem studenata za razvoj stvaralaštva i naposljetku financijskom potporom studentima, osmišljena je izložba ‘Plati i nosi’ na kojoj će sudjelovati četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog Brijega (BiH).

Na realizaciju ovog projekta HPB je potaknuo uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry koja će imati svoje 15. izdanje na već poznatom Jabukovcu na Nastavničkom odsjeku ALU u Zagrebu. Cash & Carry je izložba koja je svoj žar zadržala uz organizacijski angažman studenata uz podršku profesora Nastavničkog odsjeka ALU.

Osim poticajnih mogućnosti za studente, izložba ‘Plati i nosi’ građanima omogućava kupnju kvalitetnih suvremenih umjetničkih radova, autora čije vrijeme dolazi, ali i izravnu komunikaciju s mladim umjetnicima. Ovom idejom HPB želi potaknuti svoje klijente, poslovne partnere i ostale građane da kupuju djela mladih autora i pokazati kako je moguće oživjeti tržište umjetnina. Posjetitelji će moći na licu mjesta po prihvatljivim cijenama kupiti studentske radove i biti sigurni da će kući odnijeti vrijednu umjetninu čija će vrijednost u narednim godinama sigurno porasti.

HDLU

Tagged: , , , , , , , , , ,