Programski tim napustio Subversive Festival

U otvorenom pismu, koje objavljujemo u cijelosti, programska ekipa zagrebačkog Subversive Festivala obavijestila je javnost da, zbog razilaženja u mišljenjima, neće više sudjelovati u projektu.
Subversive FestivalDrage suradnice i suradnici, prijateljice i prijatelji, posjetiteljice i posjetitelji Subversive Festivala, svi oni koji su na bilo koji način bili uključeni u organizaciju ovog događaja, bilo svojim prisustvom na programima ili doprinosom u njihovoj realizaciji,

u dosadašnjih šest godina rada cilj Subversive Festivala bio je propitivanje postojećeg i promišljanje boljeg i pravednijeg društva. Kroz svoj program festival je ovu raspravu nastojao izmjestiti iz uskih akademskih okvira i uvesti je u javnu sferu te na taj način širu javnost upoznati s progresivnim društvenim idejama i konceptima te socijalnim, političkim i ekonomskim alternativama. Sretni smo ako smo svojim radom napravili pomak na ovom polju i tako omogućili širenje lijeve misli kako u Hrvatskoj tako i na Balkanu. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su prepoznali naša nastojanja i pridružili nam se u zajedničkoj borbi.

Nažalost, zbog razilaženja u poimanju aktivističkog rada u sklopu Subversive Foruma te svrhe Subversive Festivala uopće, programski tim neće nastaviti raditi na daljnjoj realizaciji projekata koji će se eventualno odvijati pod ovim imenom. Nadamo se da ćemo surađivati na nekim nekim novim projektima jednako uspješno kao do sada.

Drugarski pozdrav!

Programski tim: Igor Štiks, Srećko Horvat, Jelena Ostojić, Vedrana Bibić, Boris Postnikov, Andrea Milat, Mario Kikaš, Nikolina Rajković

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,