Projekcije: Novi film Zrinka Ogreste

Oni vas slušaju, savjetuju, liječe… Oni su vaši terapeuti, life coachevi, ponekada i prijatelji… No, jeste li se ikada zapitali kakvi bi bili da se nađu s druge strane?
ProjekcijeProducentska kuća Interfilm u koprodukciji s HRT-om i u distribuciji Blitz film i video distribucije predstavlja ‘Projekcije’, film Zrinka Ogreste koji na­kon hvalospjevnih pulskih kritika napokon dolazi u hrvatska kina! Ovo pot­puno originalno ostvarenje domaće kinematografije vodi nas u svijet psiho­terapeuta koje upoznajemo ne kao stručnjake koji postavljaju pitanja i dijele savjete nego kao najobičnije ljude sa svim svojim manama, predrasudama i ograničenjima.

Dok čekaju dolazak voditelja svoje edukacije, grupica koju čini osam psihijatra, defektologa i pedagoga pokazat će svoje pravo lice. Do malo prije tole­rantna te puna razumijevanja i sažaljenja ova će skupina skinuti svoje mas­ke u malenoj prostoriji u kojoj se već godinama sastaju zbog stručnog usavršavanja. Sada, kada nema više nikakvih tajni uvrede će prštati sa svih stra­na, prozivanja na nacionalnoj osnovi kao i politički nekorektni komentari.

U maniri najboljih hitchcockovskih trilera, u ‘Projekcijama’ će gledatelji sami svakom od njih lako odrediti dijagnozu ili pripisati terapiju, a netko će, naravno, morati i umrijeti.

Film ‘Projekcije’ snimljen je prema scenariju Lade Kaštelan, a u glavnim se ulogama pojavljuju: Jelena Miholjević, Bojan Navojec, Polona Juh, Ksenija Pajić, Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Marinković, Luka Petrušić i Jasna Bilušić.

Film je nastao u produkciji Interfilma i u koprodukciji s Hrvatskom radiotele­vizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Na IMDB-u ‘Projekcije’ su visoko ocijenjene sa 8,1 što je možda i najbolji rezultat nekog hrvatskog filma do sada. Pogledajte u traileru zašto!

Blitz

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,