Projekt Pamela: Neobičan spoj poezije i glazbe

Pamela je projekt kojeg su pokrenuli udruga Ocean Znanja i bend The A! s ciljem da daju priliku neafirmiranim pjesnicima i spisateljima (te onima koji se tako osjećaju) da pronađu svoje mjesto pod suncem, a osim promocije izvođača fokus je i na međusobnoj suradnji koja je dovela do prvog spota.

Promocija videa za pjesmu ‘Heavenly Has-Been’ održana je u zagrebačkom klubu Kavez na kojoj je prisustvovalo 11 autora. Izveli su svoje radove uz glazbenu pratnju benda The A!, koji je razdraganu publiku zabavio i svojim autorskim pjesmama. Pjevačica Maja Bajamić pridružila se kao gošća večeri, a ovaj nastup je i njoj bio premijeran. Naime, po prvi put je predstavila svoju poeziju koju piše već duže vrijeme.

Pamela (punim nazivom ‘Poetry and music equals legendary art’) predstavlja upravo ono što to ime opisuje – poeziju uz glazbenu pratnju. U ovom, do sada dobro prihvaćenom obliku čini specifičnu umjetničku formu koja se razvija i nadograđuje svakim novim nastupom, a plan je s vremenom uključiti i ostale grane umjetnosti te organizirati jedan veliki multimedijalni nastup.

Za prvi video odabrana je pjesma ‘Heavenly Has-Been’ Julije Savić, studentice engleskog na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pjevačici benda Lolacoaster, a više o snimanju, odabiru izvođača i planovima otkrio je Mihael Kvorka, pjevač benda The A! i jedan od organizatora projekta: ‘Julija je od početka aktivno uključena u rad projekta i jedina je sudjelovala na svakom nastupu, pa je bilo logično da započnemo njezinim uratkom kojim smo bili oduševljeni od prvog slušanja. Osim što recitira na svakom našem nastupu, nekad i zapjeva, a baš nam je gušt surađivati s njom, jer uvijek ima nešto novo za reći. Snimanje je odrađeno u našoj prostoriji gdje smo već snimali Neo Sessions, a sve je proteklo u opuštenoj atmosferi što moramo zahvaliti odličnoj ekipi snimatelja. Anita Nadj (Red Ring) je zaslužna za video, dok je Dario Radovec odradio sve vezano za snimanje pjesme. Upravo planiramo sljedeći nastup koji će se opet održati u Kavezu, a tada ćemo predstaviti i novi video spot i pjesmu.’

Podsjetimo, The A! je lani u studenom prošle izdao debitantski album ‘Stereo’, koji je dvostruko dvojezično izdanje, a aktualni singl ‘Jedan dobar razlog’ uskoro će dobiti i svoju englesku inačicu. Bend trenutačno promovira singl i album nizom svirki po klubovima diljem Hrvatske, a kažu da posebno vole nastupe u sklopu projekta Pamela zbog odlične atmosfere.

P. P.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,