Projekt ‘Upoznaj Hrvatsku’

U prelijepom tradicijski uređenom prostoru u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, održan je radni sastanak većeg broja sudionika projekta ‘Upoznaj Hrvatsku’, na kojem su dogovarani oblici suradnje, promocije i obogaćivanja hrvatske turističke ponude.

Putničke agencije i zagrebački vinariMeđu njima je posebno zanimljiva, osobito za inozemne turiste, ponuda koju čini naša bogata tradicija i kulturna baština, gdje Hrvatska kuća ‘Materina priča’ predstavlja dio kulturnog sadržaja i turističke ponude grada Zagreba. Dobrodošlicu direktorima i voditeljima putničkih agencija te uspješnu buduću suradnju zaželjela je Mina Petra, voditeljica Hrvatske kuće, a sastanak je vodio Željko Trezner, direktor UHPA-e. Goste je pozdravio voditelj Silvano Gospodarić, a sreću u poslovanju zaželjela je Nora Cecić iz uprave Hrvatske lutrije. Sudionici sastanka dobili su odmah i priliku ostvariti dobitak otvaranjem srećke ‘Etno blago’. Naime, Hrvatska lutrija, kao tvrtka partner, tiskala je srećku s etno motivima Hrvatske kuće, s namjenom dodjeljivanja dijela dobiti za materijalnu potporu ovom neprofitnom kulturnom projektu.

Udruga  vinogradara i vinara Zagrebačko vinogorje, nakon sastanka predstavila je gostima svoju vinsku i tradicijsku gastro ponudu. Njezin predsjednik Neven Brglez prezentirao je i Vinsku cestu grada Zagreba kao  dio turističke ponude naše metropole i okolice.

M. T.

Foto: FAMA