Promatrači Ivane Popović u Opatiji

Nakon projekta Siniše Labrovića ‘Četiri godišnja doba’, Hrvatski muzej turizma u Opatiji nastavlja ciklus izložbi ‘Gost umjetnik“ kroz koji poziva suvremene umjetnike da gostujući u muzeju komentiraju turizam i sve što ih intrigira u vezi s turizmom.

Ivana-Popović - izložbaGošća umjetnica na prvom katu vile Angioline od 12. rujna do 4.studenog bit će Ivana Popović s izložbom ‘Promatrači’.

Jesu li promatrači turisti koji dolaze da promatraju našu zemlju i nas, ili smo promatrači mi koji osmatramo turiste – ostaje vidjeti na izložbi, čije je otvorenje u četvrtak, 12. rujna 2013. u 19 sati.

‘Kad sam se upustila u izradu tih lica sami oni su me doveli do odmaka od njihove tehničke stvarnosti i započeli avanturu promatranja raznih rizičnih prenapregnutih situacija iz života ljudi. Tako su posjetili hitnu pomoć, bili kod veterinara, u šopingu, gledali su ljude iz izloga skupih dućana i ovo zadnje evoluiralo je potpuno logično sudjelovanje u društvenom životu našeg naroda. Promatrači obožavaju građansku blaziranost i prehladni su i prekritični u donošenju sudova o umjetnosti u životu Hrvata.’ (Ivana Popović)

Hrvatski muzej turizma

Tagged: , , , , , , ,