Prvi broj hrvatskog Rolling Stonea

Izdavačka kuća S3 Mediji d.o.o. s ponosom na hrvatsko tržište (ali i tržište bivše Jugoslavije) donosi licencno izdanje magazina Rolling Stone.

Rolling Stone  br. 1Licencni ugovor potpisan je na početku 2013. u New Yorku, a izdavač Wenner media svojim je potpisom prepoznao tvrtku S3 Mediji kao partnera za širenje svog portfolija u Republici Hrvatskoj, ali i u regiji.

Magazin Rolling Stone pokrenut je 1967. u San Franciscu, u SAD-u, a osnivač i glavni urednik (tada, ali i danas) jest Jann Wenner. Wennera je na izdavanje magazina potaknula ideja da radi časopis koji nije o muzici nego o stvarima koje muzika pokreće. Kako sam priznaje, posrećilo mu se da na naslovnici prvog broja ima fotografiju Johna Lennona, ali već nakon nekoliko godina shvatio je koliko je naslovnica bitna. I opet je imao sreće, zaposlio je studenticu umjetnosti iz San Francisca, Annie Leibovitz. O danas slavnoj fotografkinji ne treba trošiti riječi, ali ona je postavila standarde fotografija za sve naslovnice Rolling Stonea do danas, i to radom za magazin dugih 10 godina u kojima je snimila 142 naslovnice od kojih su neke ušle u povijest. Više o povijesti magazina Rolling Stone čitatelji će pronaći u prvom broju hrvatskog izdanja.

Licencna izdanja magazina danas izlaze u 25 svjetskih zemalja, među kojima su Argentina, Australija, Kina, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Rusija… A od 18. listopada 2013. i Hrvatska (uz zemlje bivše Jugoslavije).

Kao što vidimo, Jann Wenner imao je sreće, a kažu da sreća prati hrabre, pa se tako i S3 Mediji nadaju da će dio ‘američke’ sreće prijeći i na hrvatsko izdanje magazina Rolling Stone. Jer svakako je trebalo hrabrosti, ponešto sreće, ali i ludosti kako bi se u ovim vremenima upustilo u izdavaštvo.

Nekako vjerujemo da će čitatelji prepoznati kvalitetu koju Rolling Stone nedvojbeno ima, te da ćemo uz sreću imati i čitatelje na svojoj strani. Upravo zbog njih odredili smo cijenu od 15 kuna kao ‘granicu boli’ koju danas mogu podnijeti mnogi za mjesečnik opsega 150 stranica. U prvom broju donosimo teme o glazbi, filmu, kazalištu i politici, kolumne i posebnu temu o povijesti magazina Rolling Stone – poručuje izdavač.

Magazin je mjesečnik, a na prodajnim je mjestima od 18. listopada.

S3 Mediji

Tagged: , , , , , , , , , ,